Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κολομβία είναι εδώ

Η Κολομβία είναι εδώ

Αν ο Γ. Βασιλειάδης έχει την εντύπωση ότι ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν με τέτοια συχνότητα στη Λωζάννη ή στη Βιέννη είναι βαθιά νυχτωμένος. Στην Μπογκοτά, που λέγαμε, στην Πόλη του Μεξικού, στο Καράκας, στην Αθήνα, ναι

Οι πολιτικοί αρέσκονται στις ατάκες. Η αδυναμία έκφρασης πολιτικού λόγου, με ουσία και περιεχόμενο, τους υποχρεώνει να καταφεύγουν σε τσιτάτα. Σε εξυπνάδες, στοχεύοντας στον εντυπωσιασμό του ακροατηρίου. Οπως οι ηθοποιοί στο θέατρο. Θέλοντας να δώσουν την εντύπωση ότι αναφέρονται σε κάτι σπουδαίο και σημαντικό. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο έτσι ή αλλιώς πολυλογάς Γ. Βασιλειάδης.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε τη μεγάλη κουβέντα: «Δεν θα γίνουμε Κολομβία». Σιγά τ’ αβγά. Ενα από τα δύο μπορούν να συμβαίνουν. Ή ο Γ. Βασιλειάδης ζει στον δικό του κόσμο ή ζει σε άλλη χώρα. Και δεν έχει επίγνωση. Οτι η Ελλάδα είναι ήδη Κολομβία. Αν η κατάσταση στο ποδόσφαιρο που υποτίθεται ότι προΐσταται είναι αφόρητη, η καθημερινότητα έχει φτάσει προ πολλού σε επίπεδο Λατινικής Αμερικής. Το αστυνομικό δελτίο για τα συμβάντα στην πρωτεύουσα της χώρας θυμίζει Μπογκοτά.

Νεκρός

Ας δούμε επιγραμματικά τις πλέον πρόσφατες περιπτώσεις.

– Στις οκτώ το βράδυ την περασμένη Παρασκευή πέφτει νεκρός από τέσσερις σφαίρες 50χρονος σε κεντρικό δρόμο στην Καλλιθέα. Σε απόσταση αναπνοής από το συμβάν περπατούσε στο πεζοδρόμιο μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της.

– Ξημερώματα Πρωτοχρονιάς, έξω από μπαρ στον Πειραιά, 30χρονος βγάζει πιστόλι και πυροβολεί θανάσιμα 21χρονο δι’ ασήμαντον αφορμήν.

– Αρπαγή του επιχειρηματία Ν. Μαυρίκου στον Πειραιά στις 9 το πρωί, παρουσία πλήθους περαστικών.

– Νεκρός από μαχαιριές στις 22 Δεκεμβρίου στη Μενάνδρου, Αφγανός.

– Νεκρός Αλβανός, στις 12 Δεκεμβρίου, από πυροβολισμούς σε καφενείο στην περιοχή της Ομόνοιας.

– Εχει προηγηθεί στις 31 Οκτωβρίου η εκτέλεση του Γ. Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Απαγωγή

Αν ο Γ. Βασιλειάδης έχει την εντύπωση ότι ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν με τέτοια συχνότητα στη Λωζάννη ή στη Βιέννη είναι βαθιά νυχτωμένος. Στην Μπογκοτά, που λέγαμε, στην Πόλη του Μεξικού, στο Καράκας, στην Αθήνα, ναι. Σε πρωτεύουσα της κανονικής Ευρώπης όχι. Ούτε καν στα Τίρανα. Αν γκουγκλάρεις θα διαπιστώσεις ότι η τελευταία απαγωγή στη γείτονα Αλβανία αναφέρεται τον Ιούνιο του 1999.

Στον Πειραιά αρπάξανε τον Μαυρίκο μέρα μεσημέρι. Για να επιστρέψουμε στο ποδόσφαιρο, την τελευταία δεκαετία έχουν σημειωθεί 33 περιστατικά με επιθέσεις ή απειλές εις βάρος διαιτητών. Η Κολομβία είναι εδώ. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εγκληματικότητα. Κολομβία είναι να συνομιλεί και να καθοδηγεί ισοβίτες για εμπόριο ναρκωτικών ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, που να κάνει 12 κλήσεις μέσα σε 20 λεπτά σε ισοβίτη δεν υπάρχει σε ευρωπαϊκή κυβέρνηση.

Εργαλείο

Μόνο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής ευδοκιμεί το είδος. Μόνο στη Λατινική Αμερική η Δικαιοσύνη μπορεί να μετατρέπεται σε εργαλείο της κυβέρνησης. Πουθενά αλλού. Προστατευόμενος μάρτυρας να μετατρέπεται εν μία νυκτί (στην κυριολεξία) σε κατηγορούμενο επειδή δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις. Να καταθέσει εις βάρος πολιτικών αντιπάλων των κρατούντων. Κι ύστερα λέει η Περιστέρα, «πήραμε την κυβέρνηση δεν πήραμε την εξουσία». Και δεν είναι μόνο η περίπτωση της Novartis με τον Ν. Μανιαδάκη. Είναι και η καταγγελία της εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατσάνη κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου. Για πιέσεις και απειλές σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου.

Είναι η ανάλογη καταγγελία τής επί σειρά ετών εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Για «παρεμβάσεις (σχετικά με την υπόθεση Novartis) που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου».

Εξόντωση

Αν όλα αυτά (κι αρκετά άλλα) δεν είναι Κολομβία, τι είναι; Ποια είναι η πρόοδος την τετραετία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; Ποια είναι η αλλαγή; Το καινούργιο; Η γενικευμένη εγκληματικότητα καλπάζει. Η Δικαιοσύνη έχει μετατραπεί σε μηχανισμό εξόντωσης όσων η κυβέρνηση θεωρεί αντιπάλους της. Οι Πετσίτηδες (φωτογραφία κάτω) οργιάζουν.

Ο εν λόγω Βασιλειάδης νομοθετεί κατά παραγγελία. Για να λύνουν τα προβλήματά τους οι φίλοι της κυβέρνησης. Να μεταφέρουν χρήματα (που δεν είναι δικά τους) από τη μία εταιρεία στην άλλη. Οι επιθέσεις στους διαιτητές είναι το δέντρο. Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που κυριαρχούν στη χώρα είναι το δάσος. Ο εμφυλιοπολεμικός λόγος που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση. Το δόγμα Πολάκη «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι φασίστας» είναι ο Νο 1 δημόσιος κίνδυνος. Ευρωπαίος υπουργός να απειλεί ότι θα χώσει δημοσιογράφο «κάτω από το χώμα» δεν έχει αναφερθεί. Στην Κολομβία ίσως.

Φυλακή

Και για να τελειώνουμε. Ας ψάξει ο Βασιλειάδης δεύτερο Πολάκη σε ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Υπουργό που να βγαίνει και να λέει «για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να βάλουμε κάποιους στη φυλακή». Και να επιδοκιμάζεται από τον πρωθυπουργό. Δεν πρόκειται να βρει. Η Κολομβία είναι εδώ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024