Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αριστερή κυβέρνηση με προληπτικές προσαγωγές, πολιτικά παίγνια και εκμαυλισμό βουλευτών

Αριστερή κυβέρνηση με προληπτικές προσαγωγές, πολιτικά παίγνια και εκμαυλισμό βουλευτών

Εχει καμιά σχέση ο Αλέξης Τσίπρας που κατέθετε στεφάνι στην Καισαριανή με τον πρωθυπουργό που αφήνει να ανοίγουν κεφάλια εκπαιδευτικών ή να κάνουν προληπτικές προσαγωγές προτού μιλήσει σε εκδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών;

Ο Αλέξης Τσίπρας όπου βρεθεί κι όπου σταθεί μιλά για την κυβέρνηση της Αριστεράς που έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία, που μας γλίτωσε από τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που ενίσχυσε τη Δημοκρατία γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις λειτουργούσαν με αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων:

«Ποτέ δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς, πάντοτε είμαι αυτός που δεν δειλιάζει μπροστά σε αυτό που θεωρεί εθνικά ωφέλιμο και για τον λόγο αυτό, έχω πάρει την απόφαση μου».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις, την αποκατάσταση, πλήρως της κανονικότητας, τη στήριξη της κοινωνίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδύναμων που δεν έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν το ενοίκιο τους για να έχουν στέγη, τη διευκόλυνση όλων όσων έχουν μεγάλες οφειλές και βάρη αλλά έχουν αρχίσει πια να έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν. Έχουμε κρίσιμα νομοθετήματα και παρεμβάσεις, τόνισε.

Επίσης, μίλησε για τις μεγάλες θεσμικές τομές και συγκεκριμένα τη θεσμική αναθεώρηση, που «επιτέλους πρέπει να ολοκληρωθεί» καθώς, όπως είπε, η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα 5 χρόνια και να συνεχίσει «με αυτόν τον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών» και με άλλες διατάξεις που είναι χρήσιμες και σημαντικές για την ενίσχυση της δημοκρατίας. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και κράτους.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θέλει να μείνει στην Ιστορία ως μεγάλος ηγέτης που τολμά να παίρνει μεγάλες αποφάσεις και να λύσει πολύ σοβαρά θέματα όπως το «Μακεδονικό».

Ανοίγματα με… προληπτικές προσαγωγές

Κι αφού τα είπε όλα αυτά το βράδυ πήγε να μιλήσει σε εκδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών κάνοντας άνοιγμα στην Κεντροαριστερά καθώς εκεί βρέθηκαν στελέχη όπως ο Δανέλλης, ο Ραγκούσης, ο Μπίστης, ο Σταθόπουλος, ο Λιάκος κ.λπ.

Όμως, πριν από την εκδήλωση έγιναν 20 προληπτικές προσαγωγές ανθρώπων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία, που ήθελαν να αναρτήσουν πανό και να δείξουν στον πρωθυπουργό ότι υπάρχει και η άλλη άποψη.

Και τι έκανε η Αστυνομία με μια κυβέρνηση της Αριστεράς; Ο,τι έκαναν και οι προηγούμενοι. Προληπτικές προσαγωγές για να μη χαλάσει η κεντροαριστερή φιέστα του πρωθυπουργού. Μια ειρηνική εκδήλωση σταματά πριν ξεκινήσει για να μη δει ο Αλέξης Τσίπρας ότι μπορεί να υπάρχουν και αντιδράσεις στην κοινωνία.

Είναι παρεμπιπτόντως η ίδια αστυνομία που μόλις προχθές άνοιξε τα κεφάλια των εκπαιδευτικών που έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Σε τι διαφέρει άραγε η αριστερή κυβέρνηση από τις… δεξιές. Ποια η διαφορά τη αστυνομίας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα (που ήθελε να καταργήσει τα ΜΑΤ) από προηγούμενα χρόνια;

Είναι κι αυτό ένα δείγμα για το τι κυβέρνηση έχουμε και για το πόσο δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά.

Είναι αυτή Αριστερά;

Προληπτικές προσαγωγές, ξύλο στις πορείες, πολιτικές συναλλαγές και… προσκλήσεις αποστασίας σε βουλευτές άλλων κομμάτων. Συμπαιγνία για να κρατηθεί η κυβέρνηση στην εξουσία και ο Καμμένος να διατηρήσει το κόμμα του.

Υπουργός Αμυνας ένας στρατιωτικός, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στη Μεταπολίτευση και γίνεται με κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ανταλλάγματα σε βουλευτές στον χειρότερο εκμαυλισμό που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Απώλειας… μνήμης από τότε που ο Τσίπρας ζητούσε δημοψηφίσματα για να έχει ο λαός τον πρώτο λόγο, όμως, τώρα ξεχνά τι έλεγε.

Ψηφοφορία στη Βουλή για κύρωση μιας διεθνούς συμφωνίας με 151 βουλευτές κι όχι με 180 βουλευτές ή με δημοψήφισμα όπως θα ήταν το σωστό και το δημοκρατικό.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα ενός αριστερού πρωθυπουργού που κατά τα άλλα θέλει «καθαρές» λύσεις αλλά επιλέγει το βρόμικο παιχνίδι. Εχει καμιά σχέση αυτός ο Τσίπρας με τον Τσίπρα που πήγαινε αμέσως μόλις ορκιζόταν πρωθυπουργός να καταθέσει στεφάνι στους νεκρούς της Καισαριανής;

Εχει καμιά σχέση με τον ηγέτη της Αριστεράς που θα άλλαζε την Ευρώπη και την Ελλάδα; Με την ελπίδα των κινημάτων που θα έφερνε πράγματι το λαό στην εξουσία;

Αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης που συναντά κανείς σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ώριμες δημοκρατίες.

Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός πήραν πολύ καλά μαθήματα από τον ακροδεξιό συνέταιρό του ή ήταν πάντα έτσι απλά δεν το ήξερε ο κόσμος.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024