Υποχώρηση Τραμπ για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
«Αυτό που δεν εξετάζουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι η εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος
Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα κηρύξει προς το παρόν εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τον τερματισμό της μερικής αναστολής του ομοσπονδιακού κράτους, και για να διασφαλίσει κονδύλια για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι προτιμά να δει το Κογκρέσο να δρα.
«Θέλουμε το Κογκρέσο να κάνει τη δουλειά του» είπε ο Τραμπ σε εκδήλωση για την ασφάλεια των συνόρων στο Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί βουλευτές «πρέπει να επιστρέψουν και να ψηφίσουν».
«Αυτό που δεν εξετάζουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι η εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
Επαναδιατύπωσε δε, την άποψή του ότι έχει το δικαίωμα να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να εκτρέψει κονδύλια που διατίθενται για άλλους σκοπούς, αλλά επισήμανε ότι «δεν πρόκειται να το κάνω τόσο γρήγορα».
Επίσης, τόνισε ότι είναι ανοιχτός να εξετάσει μια ευρεία μεταναστευτική μεταρρύθμιση, αλλά θα το κάνει μόνο μετά αφότου λάβει τη χρηματοδότηση για το τείχος.
Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος ήταν έτοιμος να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορέσει να προωθήσει την οικοδόμηση του τείχους που θέλει να υψωθεί σε τμήμα των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, πιθανόν με κεφάλαια του στρατού, όπως ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη δύο πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση, τις οποίες δεν κατονόμασε.
- Κοινωνικός Τουρισμός: Τα ψιλά γράμματα και οι παγίδες
- Ρωσία: Καλεί ξένους πολίτες και διπλωμάτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις
- Ιράν: Στο Κατάρ η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Τεχεράνης – Πού επικεντρώνονται οι συνομιλίες
- Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εγκαινιάζει τη σειρά διαλέξεων «Evolve Lecture Series» στο UNIC Athens, με πρώτο ομιλητή τον David Sinclair
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ρήξη αχιλλείου ο Γκαρούμπα – Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
- «Νόμιζα πως θα πεθάνω» – To ύποπτo ανεύρυσμα και τα αναφιλητά της Πενέλοπε Κρουζ στις Κάννες
- Τραμπ: Όλοι οι διαμεσολαβητές να υπογράψουν τις Συμφωνίες του Αβραάμ – «Παράθυρο» και για το Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)
















































![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442