Η MINI έχει ήδη ανακοινώσει ότι πρόκειται να λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχοντας ως αφετηρία την τρίθυρη hatchback έκδοση, όπως άφησε να εννοηθεί το MINI Electric Concept το οποίο παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια, στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες η κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού ΜΙΝΙ ευρείας παραγωγής θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2019 στο εργοστάσιο της φίρμας στην Οξφόρδη με την επίσημη πρεμιέρα να προηγείται, στην έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο.

Ανεξαρτήτως των λεπτομερειών που αφορούν το χρονοδιάγραμμα της άφιξης του και επί της ουσίας, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρώτου ηλεκτρικού hot-hatch, προσανατολίζοντας τα χαρακτηριστικά του σε μια πιο σπορ κατεύθυνση έναντι των αποδοτικών συνηθειών του είδους.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτροκίνητη έκδοση του ΜΙΝΙ θα φέρει τα διακριτικά Cooper S E αξιώνοντας ανάλογες επιδόσεις με την συμβατική, βενζινοκίνητη, Cooper S έκδοση.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, το MINI Cooper S E, αναμένεται να αξιοποιήσει το ηλεκτρικό μοτέρ που εφοδιάζει το BMW i3S το οποίο αποδίδει 184 ίππους χωρίς να αποκλείεται και μια μικρή αναβάθμιση στην ισχύ.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο μέγεθος της αυτονομίας, το MINI Cooper S E αναμένεται να προσφέρει περί τα 320 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση.