Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ως πότε τα παιχνίδια θα τα ορίζει η τύχη και όχι το ποδόσφαιρο;

Ως πότε τα παιχνίδια θα τα ορίζει η τύχη και όχι το ποδόσφαιρο;

Ταλαιπωρία για τα μάτια μας ήταν αυτό που είδαμε στη Λαμία και ακόμα μεγαλύτερη για εκείνους που προσπαθούσαν να παίξουν σε ένα γήπεδο ακατάλληλο

Είναι πολλές οι φορές στην Ελλάδα που ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι δεν το κρίνει το ποδόσφαιρο, αλλά άλλοι παράγοντες. Είτε αυτοί λέγονται διαιτητές, είτε καιρικές συνθήκες, είτε αγωνιστικοί χώροι, είτε οτιδήποτε άλλο.

Κάποτε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός έπαιξαν ένα παιχνίδι στους Ζωσιμάδες που η μία από τις δύο πλευρές του γηπέδου είχε πάγο. Προσέξτε, όχι χιόνι. Αλλά πάγο. Κανονικό. Αδυνατούσαν οι παίκτες να πάνε προς αυτή γιατί υπήρχε κίνδυνος να πάθουν ανεπανόρθωτη ζημιά.

Για όσους θυμούνται, είναι το ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός κέρδισε με ένα ανάποδο ψαλίδι του Σίλβα Κλέιτον. Στο ίδιο γήπεδο είχε ξεκινήσει παιχνίδι με την ομίχλη να είναι τόσο έντονη που οι παίκτες δεν έβλεπαν στο ένα μέτρο. Αποφάσισαν να το διακόψουν στο 30′ και να το συνεχίσουν το επόμενο μεσημέρι.

Πέρσι στη Λαμία για το Κύπελλο, το γήπεδο είχε καλυφθεί από χιόνι, το οποίο δεν σταματούσε να πέφτει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά αντί για αναβολή αποφασίστηκε να παίξουν κανονικά οι δύο ομάδες. Δεν έχει σημασία ποιος κέρδισε και ποιος όχι, σημασία έχει ότι υπήρξε κίνδυνος να τραυματιστούν σοβαρά ποδοσφαιριστές, μα κανένας δε νοιαζόταν γι’ αυτό.

Χθες είχαμε κάτι παρόμοιο. Σε ένα γήπεδο βούρκο, που το έβλεπες και νόμιζες πως θα μπουν πολίστες με σκουφάκια για να παίξουν πόλο, προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο Λαμία και Παναθηναϊκός. Φυσικά δεν τα κατάφεραν.

Ταλαιπωρία για τα μάτια μας ήταν αυτό που είδαμε και ακόμα μεγαλύτερη για εκείνους που προσπαθούσαν συνεχώς να σηκώσουν την μπάλα από το έδαφος μήπως και αυτή πάει εκεί που θέλουν. Παιχνίδια που κρίνουν προκρίσεις και τίτλους αφήνονται εντελώς στην τύχη.

Κατά τύχη κέρδισε χθες η Λαμία τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο προπονητής της, Μάκης Χάβος. Όπως κατά τύχη θα κέρδιζε, αν κέρδιζε, ο Παναθηναϊκός. Σε τέτοια γήπεδα δεν μπορούν να φανούν αρετές (ατομικές και ομαδικές), ούτε να κερδίσει το καλό ποδόσφαιρο.

Διότι πολύ απλά, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Κι όσο περισσότερο αγνοούμε σε αυτή τη χώρα το ποδόσφαιρο, τόσο αυτό θα μας γυρίζει την πλάτη και κάθε φορά θα βλέπουμε και χειρότερο θέαμα.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024