Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 17:30 το αεροπλάνο της γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ.

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 17:30 το αεροπλάνο της γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

Η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 18:10. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ περίπου στις 19:40.

Η ατζέντα των συζητήσεων της καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο σε αυτή περιλαμβάνεται η Συμφωνία των Πρεσπών, η έξοδος από το Μνημόνιο και βέβαια το προσφυγικό.

Την ίδια ώρα, είναι αμφίβολο εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Λίγες μέρες πριν την άφιξη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, πάντως, η γερμανική κυβέρνηση έσπευσε να κλείσει κάθε συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Παράλληλα, στο Βερολίνο φαίνεται ότι υπάρχει ανησυχία για την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, η κ. Μέρκελ αναμένεται να υπογραμμίσει προς τον κ. Τσίπρα την ανάγκη προώθησης των δύσκολων μεταρρυθμίσεων και διατήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιτεύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

«Φρούριο» η Αθήνα

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μέρκελ, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα. Συνολικά, 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και δέκα Γερμανοί αξιωματούχοι της προσωπικής της ασφάλειας θα συνοδεύουν τη γερμανίδα καγκελάριο.

Χθες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν αυτοψία και ελέγχους στα σημεία που πρόκειται να επισκεφθεί η κ. Μέρκελ και από χθες το βράδυ επιτηρούνται στόχοι γερμανικών συμφερόντων, όπως η πρεσβεία, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, το Ινστιτούτο Γκαίτε κ.α.

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύονται από τις 6 π.μ. σήμερα οι δημόσιες συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις περιοχές απ’όπου θα διέλθει η καγκελάριος.

Την ίδια ώρα, κλειστοί θα είναι, σήμερα και αύριο, σταθμοί του μετρό, κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ. Από νωρίς το απόγευμα, έχουν κλείσει οι σταθμοί «Eυαγγελισμός», «Kατεχάκη», «Mέγαρο Μουσικής» και «Σύνταγμα».

Αύριο, Παρασκευή, ο σταθμός «Σύνταγμα» θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024