Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο

Μήνυμα Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον». τονίζει η γερμανίδα καγκελάριος

Δήλωση – μήνυμα με αφορμή την επίσκεψή της στην Ελλάδα, έκανε η γερμανίδα καγκελάριος. Λίγο πριν φτάσει το αεροπλάνο της η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην «Καθημερινή» τονίζει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. «Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της Γερμανίας» υπογραμμίζει επίσης. Η κ. Μέρκελ αναγνωρίζει ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα και για πολύ κόσμο στην Ελλάδα» και πως η «μεταρρυθμιστική πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα ήταν δύσκολη».

Παράλληλα, υπενθυμίζει «την αλληλεγγύη και τη στήριξη» που προσέφερε η Ευρώπη με τα τρία προγράμματα βοήθειας.

Η δήλωση της καγκελαρίου αναλυτικά:

«Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα. Πρόκειται αναμφίβολα για μια δύσκολη πορεία. Ωστόσο με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον. Εδώ θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα στην πορεία της αυτή μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024