Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 208 2019: Με εκκεντρική σχεδίαση και ηλεκτροκίνηση

Peugeot 208 2019: Με εκκεντρική σχεδίαση και ηλεκτροκίνηση

Με το σχεδιαστικό ιδίωμα του γοητευτικού 508 εντός και εκτός καθώς μια νέα αρχιτεκτονική η οποία θα επιτρέψει την προσθήκη μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης στην γκάμα το νέο 208 επιφυλάσσει μια σειρά ριζικών μεταβολών για τη νέα γενιά του.

Φωτογραφίες: Automedia

H διαδικασία διαδοχής του 208 από τη νέα γενιά του είναι ένα υπό εξέλιξη γεγονός και όπως προδίδουν οι λήψεις του φωτογραφικού που την εντόπισαν σε δοκιμές, το γαλλικό supermini επιφυλάσσει ριζικές αλλαγές.

Μια προσεκτική παρατήρηση στις λεπτομέρειες και ιδίως στην όψη του πεντάθυρου αμαξώματος αποτυπώνει τις σημαντικές σχεδιαστικές επιρροές από το ιδιαιτέρως γοητευτικό 508 καθώς η όψη του 208 δείχνει σαν σμίκρυνση των μοτίβων που συναντάμε στο μπροστινό τμήμα των εκδόσεων του μεγαλύτερου μοντέλου της Peugeot.

Το Peugeot 208 θα μιμηθεί και το εσωτερικό του 508 με μια μεγάλη κεντρική οθόνη για τις λειτουργίες του infotainment ενώ χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα θα παρεπιδημούν οι αεραγωγοί και οι χαρακτηριστικοί επιχρωμιωμένοι διακόπτες της Peugeot. Πίσω από το τιμόνι θα πάρει θέση ο εξίσου χαρακτηριστικός ψηφιακός πίνακας οργάνων τον οποίο ο οδηγός θα μπορεί να παραμετροποιήσει ως προς τις ενδείξεις και την εμφάνιση.

Ανεξαρτήτως των σχεδιαστικών λεπτομερειών που θα αναλάβουν να επιφέρουν τον εκσυγχρονισμό στην εξωτερική εμφάνιση του γαλλικού supermini δημιουργώντας ήδη υψηλές προσδοκίες, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γενιά του 208 αναμένεται να διατεθεί αποκλειστικά στην πεντάθυρη έκδοσή του λόγω της μειωμένης απήχησης των τρίθυρων εκδόσεων.

Ακόμα σημαντικότερη ωστόσο από την τυχόν «παράλειψη» της τρίθυρης έκδοσης στην γκάμα θα είναι η προσθήκη μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης όπως επανειλημμένως έχει υποσχεθεί η Peugeot και η οποία αναμένεται να ακολουθήσει, περίπου ένα εξάμηνο μετά την πρώτη εμφάνιση της νέας γενιάς του 208 η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τις ριζικές αλλαγές στο γαλλικό supermini θα είναι η νέα αρχιτεκτονική CMP στην οποία βασίζεται και η οποία έχει ήδη δώσει το στίγμα της μέσω του εκκεντρικού DS3 Crossback και, όπως και στην περίπτωση του μοντέλου της DS, επιτρέπει την ηλεκτροκίνητη εξέλιξη του 208.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024