Φωτογραφίες: Automedia

H διαδικασία διαδοχής του 208 από τη νέα γενιά του είναι ένα υπό εξέλιξη γεγονός και όπως προδίδουν οι λήψεις του φωτογραφικού που την εντόπισαν σε δοκιμές, το γαλλικό supermini επιφυλάσσει ριζικές αλλαγές.

Μια προσεκτική παρατήρηση στις λεπτομέρειες και ιδίως στην όψη του πεντάθυρου αμαξώματος αποτυπώνει τις σημαντικές σχεδιαστικές επιρροές από το ιδιαιτέρως γοητευτικό 508 καθώς η όψη του 208 δείχνει σαν σμίκρυνση των μοτίβων που συναντάμε στο μπροστινό τμήμα των εκδόσεων του μεγαλύτερου μοντέλου της Peugeot.

Το Peugeot 208 θα μιμηθεί και το εσωτερικό του 508 με μια μεγάλη κεντρική οθόνη για τις λειτουργίες του infotainment ενώ χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα θα παρεπιδημούν οι αεραγωγοί και οι χαρακτηριστικοί επιχρωμιωμένοι διακόπτες της Peugeot. Πίσω από το τιμόνι θα πάρει θέση ο εξίσου χαρακτηριστικός ψηφιακός πίνακας οργάνων τον οποίο ο οδηγός θα μπορεί να παραμετροποιήσει ως προς τις ενδείξεις και την εμφάνιση.

Ανεξαρτήτως των σχεδιαστικών λεπτομερειών που θα αναλάβουν να επιφέρουν τον εκσυγχρονισμό στην εξωτερική εμφάνιση του γαλλικού supermini δημιουργώντας ήδη υψηλές προσδοκίες, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γενιά του 208 αναμένεται να διατεθεί αποκλειστικά στην πεντάθυρη έκδοσή του λόγω της μειωμένης απήχησης των τρίθυρων εκδόσεων.

Ακόμα σημαντικότερη ωστόσο από την τυχόν «παράλειψη» της τρίθυρης έκδοσης στην γκάμα θα είναι η προσθήκη μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης όπως επανειλημμένως έχει υποσχεθεί η Peugeot και η οποία αναμένεται να ακολουθήσει, περίπου ένα εξάμηνο μετά την πρώτη εμφάνιση της νέας γενιάς του 208 η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τις ριζικές αλλαγές στο γαλλικό supermini θα είναι η νέα αρχιτεκτονική CMP στην οποία βασίζεται και η οποία έχει ήδη δώσει το στίγμα της μέσω του εκκεντρικού DS3 Crossback και, όπως και στην περίπτωση του μοντέλου της DS, επιτρέπει την ηλεκτροκίνητη εξέλιξη του 208.