Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας από τις Jaguar Land-Rover

Περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας από τις Jaguar Land-Rover

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε τη δραστική περιστολή του δυναμικού της στο πλαίσιο σχεδίου εξοικονόμησης 2,5 δισεκατομμυρίων στερλινών σε διάστημα 18 μηνών.

Ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε την μείωση του δυναμικού της κατά 4.500 εργαζόμενους κυρίως στη Βρετανία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την επιβράδυνση της κινεζικής αγοράς, την μειούμενη απήχηση των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων οι οποίες εκπροσωπούν το 45% των πωλήσεων της, αλλά και τις επιπτώσεις των κραδασμών του Brexit.

«Λάβαμε αυτή τη δραστική απόφαση προκειμένου να διασφαλίσουμε την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα εν όψει του σύνθετου γεωπολιτικού και ρυθμιστικού σκηνικού που διαμορφώνεται αλλά και των τεχνολογικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, σήμερα», ανέφερε ο Ralph Speth επικεφαλής της βρετανικής φίρμας στη σχετική ανακοίνωσή του.

Ο κύριος όγκος των περικοπών αντιστοιχούν σε περίπου 10% του συνολικού δυναμικού του βρετανικού ομίλου και αφορά τις δραστηριότητες του επί βρετανικού εδάφους ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι οριζόντιες με εξαίρεση ωστόσο, όσους εργάζονται στις γραμμές παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2018, η JLR η οποία ανήκει στην ινδική Tata Motors είχε ήδη προβεί σε μειώσεις του προσωπικού της κατά 1.500 εργαζόμενους στο πλαίσιο σχεδίου για την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία και την εξοικονόμηση 2,5 δισεκατομμυρίων στερλινών σε διάστημα 18 μηνών.

Σημειώνεται ότι η JLR κατέγραψε ζημιές ύψους 354 εκατομμυρίων στερλινών μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου ενώ όπως ανακοινώθηκε προσφάτως οι συνολικές της πωλήσεις κατά τη διάρκεια του 2018 μειώθηκαν κατά 4,6% σε σχέση με το 2017 και διαμορφώθηκαν οριακά κάτω από τις 600.000 μονάδες.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024