Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Ford Fiesta σε… μεγαλύτερες περιπέτειες

To Ford Fiesta σε… μεγαλύτερες περιπέτειες

H Ford ετοιμάζεται να αντικασταστήσει το EcoSport με μια πιο περιπετειώδη παραλλαγή του Fiesta η οποία θα συνδυάσει τα crossover σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με την γνωστή τεχνολογία του supermini, αποκτώντας έναν αξιόμαχο εκπρόσωπο σε μια ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία.

Φωτογραφίες: Automedia

Η «μπλε οβάλ» φίρμα ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του γηρασμένου EcoSport βάζοντας το Fiesta σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες από αυτές της έκδοσης Active που προστέθηκε στην γκάμα του βρετανικού supermini στην τελευταία ανανέωσή του με στόχο να εξασφαλίσει έναν αξιόμαχο αντίπαλο απέναντι σε προτάσεις όπως το Kia Stonic, το Seat Arona και τα υπόλοιπα μέλη της ολοένα αυξανόμενης μικρής SUV κατηγορίας.

Ο λόγος για μια πιο περιπετειώδη έκδοση του Fiesta με πιο «έντονα» -σε σχέση με την έκδοση Active- SUV χαρακτηριστικά, μεγαλύτερες διαστάσεις και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η οποία θα μοιράζεται μηχανικά του μέρη με το supermini και θα προσφέρει περισσότερη ευρυχωρία και πρακτικότητα σε σχέση με το EcoSport, επωφελούμενο παράλληλα από μια πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Το Fiesta SUV θα βασιστεί στο ίδιο πάτωμα με τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του supermini ενώ θα υιοθετήσει και την ίδια γκάμα κινητήρων που θα περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο EcoBoost του 1,0 λίτρου σε εκδοχές ισχύος από 85 έως 140 ίππους και τον τετρακύλινδρο diesel του 1,5 λίτρου με απόδοση 85 ή 120 ίππους.

Αντιστοίχως αναμένεται να ισχύσει και για τον τεχνολογικό εξοπλισμό της νέας περιπετειώδους παραλλαγής του supermini που θα μιμηθεί αυτόν του Fiesta περιλαμβάνοντας στις επιλογές του οθόνη αφής οκτώ ιντσών, σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, ή και περισσότερο πολυτελείς δυνατότητες οι οποίες θα διατεθούν με τις εκδόσεις Vignale.

Αυτό που παραμένει ακόμα άγνωστο είναι κατά πόσο η Ford θα διαθέσει και τετρακίνητες εκδόσεις αξιοποιώντας μια εξελιγμένη εκδοχή του συστήματος τετρακίνησης που αξιοποιεί το EcoSport.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024