Φωτογραφίες: Automedia

Η «μπλε οβάλ» φίρμα ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του γηρασμένου EcoSport βάζοντας το Fiesta σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες από αυτές της έκδοσης Active που προστέθηκε στην γκάμα του βρετανικού supermini στην τελευταία ανανέωσή του με στόχο να εξασφαλίσει έναν αξιόμαχο αντίπαλο απέναντι σε προτάσεις όπως το Kia Stonic, το Seat Arona και τα υπόλοιπα μέλη της ολοένα αυξανόμενης μικρής SUV κατηγορίας.

Ο λόγος για μια πιο περιπετειώδη έκδοση του Fiesta με πιο «έντονα» -σε σχέση με την έκδοση Active- SUV χαρακτηριστικά, μεγαλύτερες διαστάσεις και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η οποία θα μοιράζεται μηχανικά του μέρη με το supermini και θα προσφέρει περισσότερη ευρυχωρία και πρακτικότητα σε σχέση με το EcoSport, επωφελούμενο παράλληλα από μια πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Το Fiesta SUV θα βασιστεί στο ίδιο πάτωμα με τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του supermini ενώ θα υιοθετήσει και την ίδια γκάμα κινητήρων που θα περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο EcoBoost του 1,0 λίτρου σε εκδοχές ισχύος από 85 έως 140 ίππους και τον τετρακύλινδρο diesel του 1,5 λίτρου με απόδοση 85 ή 120 ίππους.

Αντιστοίχως αναμένεται να ισχύσει και για τον τεχνολογικό εξοπλισμό της νέας περιπετειώδους παραλλαγής του supermini που θα μιμηθεί αυτόν του Fiesta περιλαμβάνοντας στις επιλογές του οθόνη αφής οκτώ ιντσών, σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, ή και περισσότερο πολυτελείς δυνατότητες οι οποίες θα διατεθούν με τις εκδόσεις Vignale.

Αυτό που παραμένει ακόμα άγνωστο είναι κατά πόσο η Ford θα διαθέσει και τετρακίνητες εκδόσεις αξιοποιώντας μια εξελιγμένη εκδοχή του συστήματος τετρακίνησης που αξιοποιεί το EcoSport.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο