Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίγα ψίχουλα του γυρεύουν...

Λίγα ψίχουλα του γυρεύουν…

Ο Τσίπρας έχει μόνο να μοιράσει λίγα ψίχουλα, όσα έχουν περισσέψει από το γλέντι της διακυβέρνησης.

Για όσους εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με όρους συμβατικούς και διάθεση σοβαρότητας την πολιτική στάση και τις επιλογές του Πρωθυπουργού, υπάρχει ένα ερώτημα: Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο δόθηκε η συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης;

Όσο κι αν έχει κάποιος μία διάθεση διαλλακτική, καταλήγει σε ένα συμπέρασμα. Η συνέντευξη δόθηκε απλώς και μόνο προκειμένου να διατυπωθεί δημοσίως ένας πολιτικός εκβιασμός στον κυβερνητικό εταίρο, τον Πάνο Καμμένο.
«Ή με στηρίζεις, ή πάω σε ψήφο εμπιστοσύνης, σου παίρνω τους βουλευτές και σου διαλύω το κόμμα». Και πάντως «ακόμη και σε εκλογές να πάω, εγώ έχω μέλλον, εσύ κανένα».

Αυτά τα όμορφα λίγο πολύ είναι τα νέα από την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τετάρτης.
Αν αντιπαρέλθει κανείς την επιλογή την υποβάθμισης της πολιτικής διαδικασίας σε ένα ξεκατίνιασμα μέσω των ΜΜΕ, υπάρχουν και κάποια άλλα.
Όπως οι εκκωφαντικές αντιφάσεις.

Όπως π.χ. σε ό,τι αφορά τον χρόνο των εκλογών. «Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, το λέω και εδώ, του 2019», είπε κάποια στιγμή. Και λίγο αργότερα είπε ότι θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω, αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ενώ ανακοίνωσε μεγαλοπρεπώς ο Πρωθυπουργός ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, κάλεσε και τον Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Το ότι λέει και τα δύο δείχνει κάτι. Σε κάθε περίπτωση νευρικότητα και σύγχυση.
Ενώ την μία στιγμή έλεγε ότι δεν είναι ο Ιησούς ώστε να γωρίζει αν έχει τους 151 στην Βουλή, μόλις λίγα λεπτά αργότερα δήλωνε βέβαιος ότι τους έχει.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αφότου ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και δεν την πάρει, εννοώντας τους 151 βουλευτές, θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές σε «εύθετο χρόνο». Τι θα πει σε εύθετο χρόνο; Αν χάσει την εμπιστοσύνη, οφείλει να χαιρετήσει και να προκηρύξει εκλογές την επόμενη ημέρα.

Ή μήπως υπονοεί ότι θα φορέσει δύο καπέλα; Για όσο διάστημα βολέψει και για όποιους λόγους, θα το παίξει κυβέρνηση μειοψηφίας και έπειτα από λίγο καιρό θα πάει σε εκλογές;
Και με το Σκοπιανό που τόσο πολύ τον καίει, όπως και τους συντρόφους του στην εξωκοινοβουλευτική κεντροαριστερά, τι θα γίνει; Θα το ψηφίσει στον εύθετο χρόνο έως ότου πάει σε εκλογές ή θα το γυρίσει στο τσάμικο;

Και ο Δανέλλης και οι υπόλοιποι τι θα κάνουν σε αυτήν την περίπτωση; Θα τους αφήσει στα κρύα του λουτρού και στην αγωνία για το πότε θα ψηφίσουν την εθνικά επωφελή συμφωνία;
Πέραν του πολιτικού παιγνίου και της σπέκουλας, η συνέντευξη του Πρωθυπουργού ήταν η περίτρανη απόδειξη: δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτε πλέον, ούτε ένα παραμύθι, ούτε μία υπόσχεση στους πιστούς τους οπαδούς.

Εχει μόνο να μοιράσει λίγα ψίχουλα, όσα έχουν περισσέψει από το γλέντι της διακυβέρνησης.

Και αυτά σε πολύ λίγους.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024