Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σύναξη των «κεντροαριστερών» με τον Παπαχριστόπουλο

Η σύναξη των «κεντροαριστερών» με τον Παπαχριστόπουλο

O Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι έχει ήδη κάποια «καβάντζα», αφού βουλευτές του Καμμένου ετοιμάζονται να μεταπηδήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για να διατηρήσουν υπουργικές θέσεις και ζωντανές προσδοκίες επανεκλογής

Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως προδιαγράφονται, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την χαρά και την τιμή να κλείσει την θητεία του έχοντας υποδεχθεί στην Αθήνα την Ανγκελα Μέρκελ. Την πάλαι ποτέ εχθρό της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, όπως ο ίδιος έλεγε, όταν αναφωνούσε εκείνο το περιβόητο «go back, κυρία Μέρκελ». Σήμερα η καγκελάριος είναι πολύτιμη εταίρος και ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τις ελπίδες του σε αυτήν. Αγνωστο γιατί, αλλά αυτό συμβαίνει.

Για να μην το ξεχνάμε, η Ανγκελα Μέρκελ είναι καγκελάριος, μέχρι πρότινος επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, της πλέον χαρακτηριστικής και αξιόπιστης έκφρασης της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην πολιτική της ταυτότητα.

Την ίδια στιγμή και αφότου ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει αποχαιρετίσει την καγκελάριο, θα συναντά τον Πάνο Καμμένο. Ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ένας μετριοπαθής, κεντροδεξιός πολιτικός, κατά τα όσα επίσης ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε. Κάτι σαν την Μέρκελ δηλαδή ήταν ο Καμμένος.

Τώρα όμως είναι πλέον ένας ακροδεξιός όπως αδέξια και αμήχανα γράφουν οι ελεγχόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδες.

Στην μεταξύ τους συνάντηση θα προσπαθήσουν να βρουν μία φόρμουλα, είτε για ένα βολικό διαζύγιο, είτε για μία αναβολή του, είτε για κάποιο νέο πλαίσιο σύμπλευσης, με άλλα προσχήματα και επιφάσεις.

Και πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι έχει ήδη κάποια «καβάντζα», αφού βουλευτές του Καμμένου ετοιμάζονται να μεταπηδήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για να διατηρήσουν υπουργικές θέσεις και ζωντανές προσδοκίες επανεκλογής.

Ποια είναι η πολιτική τους ταυτότητα άραγε – αν υπάρχει; Τι θα είναι αυτοί κατά τον φιλοκυβερνητικό Τύπο; Ακροδεξιοί; Μετριοπαθείς φιλελεύθεροι; Ή μήπως νέο-αριστεροί;

Και όσο θα εξελίσσονται αυτά, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής. Σε μία εκδήλωση που διοργανώνεται από μία «πρωτοβουλία πολιτών που τάσσεται υπέρ της ανάγκης επίλυσης του «Μακεδονικού»». Ποιοι είναι αυτοί οι πολίτες; Αγνωστο. Πάντως παίρνουν το Μέγαρο για την εκδήλωσή τους.

Εκεί θα αναμένουν για να χειροκροτήσουν τον Πρωθυπουργό πρόσωπα όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νίκος Μπίστης, ο Νίκος Μαραντζίδης, ο Αντωνης Λιάκος, ο Σωτήρης Βαλντέν και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Μιχάλης Σταθόπουλος.

Όλοι αυτοί αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντροαριστεροί…

Πρόθυμοι και αυτοί συνοδοιπόροι της κυβέρνησης και του Παπαδημούλη και ανησυχούντες για τις Πρέσπες.

Η εκδήλωση αυτή θα έχει μάλλον μεγάλο ενδιαφέρον. Ίσως και γέλιο.

Ειδικώς αν όλοι αυτοί οι διανοούμενοι και διανοητές της Κεντροαριστεράς βρεθούν να χειροκροτούν τον ηγέτη της καρδιάς τους παρέα με τον Παπαχριστόπουλο…

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024