Οι απογειώσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο του Χίθροου του Λονδίνου ξανάρχισαν, αφού είχαν διακοπεί νωρίτερα για περίπου μία ώρα επειδή εθεάθη ένα drone να πετάει στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του μεγαλύτερου αερολιμένα της Βρετανίας.

Ο υπουργός Μεταφορών, Κρις Γκρέιλινγκ, είχε ανακοινώσει μέσω του Twitter ότι ο στρατός ετοιμάζεται να αναπτύξει στο Χίθροου τον ίδιο εξοπλισμό που είχε τοποθετήσει και στο Γκάτγουικ πριν από τα Χριστούγεννα, εφόσον κάτι τέτοιο θεωρηθεί αναγκαίο.

Ένας επιβάτης που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι οι αρμόδιοι τους διαβεβαίωσαν ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται.

Σύμφωνα με την διοίκηση του αεροδρομίου, ανεστάλησαν όλες οι αναχωρήσεις πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο, προκαλώντας εκνευρισμό και ταλαιπωρία στους επιβάτες.

«Για προληπτικούς λόγους έχουμε σταματήσει τις αναχωρήσεις, καθώς ερευνούμε το περιστατικό. Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες για τυχόν ταλαιπωρία που μπορεί να προκλήθηκε» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε την επιχείρηση, αναφέροντας ότι έχει ξεκινήσει ήδη η έρευνα για τον εντοπισμό του drone και του χειριστή του.

Σημειώνεται πως το περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τις αντίστοιχες εμφανίσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο διεθνές αεροδρομίου Γκάτγουικ του Λονδίνου, οι οποίες προκάλεσαν αντίστοιχα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του αερολιμένα.

Γράψτε το σχόλιο σας