Φουλ οι μηχανές για το Brexit
«Φεύγουμε στις 29 Μαρτίου», λέει ο υπουργός για το Brexit, Στέφεν Μπάρκλεϊ
Τις διεργασίες για το Brexit δρομολογεί η βρετανική κυβέρνηση, καθώς η ημέρα αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει τη στιγμή που η Τερέζα Μέι συνεχίζει τις προσπάθειές της ώστε να καταστήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ελκυστική στα μάτια των βουλευτών τη συμφωνία για το Brexit.
Σε αυτό το μοτίβο ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Στέφεν Μπάρκλεϊ έσπευσε να διαμηνύσει την αποφασιστικότητα της βρετανικής κυβέρνησης πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Brexit ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται η παράταση της διαδικασίας για την έξοδο από την ΕΕ, μετά από το δημοσίευμα της Daily Telegraph που ανέφερε ότι Βρετανοί και Ευρωπαίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης της επίσημης αποχώρησης από την ΕΕ, εν μέσω ανησυχιών ότι η συμφωνία για το Brexit δεν θα έχει εγκριθεί μέχρι τις 29 Μαρτίου, οπότε και είναι προγραμματισμένο η χώρα να εξέλθει της «οικογένειας» της ΕΕ.
«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη όσον αφορά σε αυτό το κομμάτι, ο πρωθυπουργός το έχει πει σε πολλές περιπτώσεις: Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου. Δεν αναζητούμε παράταση», είπε ο Μπάρκλεϊ, μιλώντας στο Sky News.
Όταν ερωτήθηκε για το εάν βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος έχουν αλλάξει γνώμη σε ό,τι αφορά τη διαφοροποίησή τους απέναντι στη συμφωνία που έφερε η Τερέζα Μέι, ο Μπάρκλεϊ σημείωσε: «Κάποιοι έχουν πει ότι είναι πολύ πιο ανοιχτοί σε αυτό, αλλά είναι ξεκάθαρα μια πρόκληση».
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός καλείται να διασφαλίσει ότι η συμφωνία για το Brexit θα εγκριθεί από τους Βρετανούς βουλευτές, αναζητώντας εγγυήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε, τον Δεκέμβριο η Μέι είχε αναβάλλει την εν λόγω ψηφοφορία.
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
- Ο Μπαζ Λούρμαν «ανασταίνει» τον Έλβις: Στο φως χαμένο υλικό από τη θρυλική εποχή του Λας Βέγκας
- Ωρα αποφάσεων, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκαια – «Απαντήσεις θέλουμε, όχι γενικόλογες συζητήσεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

























![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442