Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamborghini Huracan Evo 2019: Ισχυρή... εξέλιξη

Lamborghini Huracan Evo 2019: Ισχυρή… εξέλιξη

Η ιταλική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης Huracan η οποία αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από την κορυφαία έκδοση του μοντέλου, Performante και κυρίως «μιμείται» την ισχύ της η οποία διαμορφώνεται σε 640 ίππους.

Μετά την incognito εμφάνιση της μέσω της εφαρμογής Unica, η Lamborghini συμπληρώνει τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της ανανεωμένης εκδοχής της Huracan η οποία εκτός από τα διακριτικά Evo, που σηματοδοτούν τον εξελικτικό της χαρακτήρα, επωφελείται από ουκ ολίγες βελτιώσεις με έμπνευση την κορυφαία, Performante έκδοση.

Σε επίπεδο σχεδίασης, η Huracan Εvo διαχωρίζει εαυτόν από το πρόσφατο παρελθόν χάρη στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και στην αναδιάταξη των απολήξεων της εξάτμισης που έχουν τοποθετηθεί ψηλότερα παραπέμποντας στην Performante.

Tην εικόνα συμπληρώνουν η διαφορετική προσέγγιση στο κάλυμμα του κινητήρα στην απόληξη του οποίου έχει τοποθετηθεί μια νέα αεροτομή ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο διαχύτης ο οποίος διαδραματίζει το δικό του ρόλο στη βελτίωση της αεροδυναμικής.

Αντιστοίχως στο μπροστινό τμήμα, αναθεωρημένη είναι η εικόνα του splitter ενώ για τους ίδιους ακριβώς λόγους, η Huracan Evo διαθέτει ανασχεδιασμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα και νέες εισαγωγές αέρα. Τις αλλαγές ολοκληρώνουν οι νέοι τροχοί των 20 ιντσών.

Ακόμα σημαντικότερες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί στα μηχανικά της μέρη καθώς ο ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 λίτρων έχει πλέον αυξήσει την ισχύ του σε 640 ίππους και 600 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας στο ιταλικό supercar τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα.

Σημαντικές βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο σύστημα τετρακίνησης το οποίο επωφελείται από σύστημα διαχείρισης ροπής και τη νέα ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου Dinamica Veicolo Integrata η οποία συνεργάζεται με μια σειρά αισθητήρων και γυροσκοπίων, προσαρμόζοντας αυτομάτως τις ρυθμίσεις του πλαισίου αναλόγως με τις συνθήκες πρόσφυσης αλλά και την εκάστοτε επιλογή του οδηγού σε ό,τι αφορά τα προγράμματα οδήγησης (Strada, Sport και Corsa). Τις προδιαγραφές της συμπληρώνει η παρουσία συστήματος τετραδιεύθυνσης το οποίο υπόσχεται να ενισχύσει περαιτέρω το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Μια ακόμα διαφοροποίηση που ακολουθεί την ανανεωμένη Huracan ΕVO είναι η παρουσία της νέας κάθετης οθόνης των 8,4 ιντσών στην κεντρική κονσόλα της η οποία φιλοξενεί τις ενισχυμένες λειτουργίες του infotainment στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται, Apple CarPlay, σύστημα πλοήγησης και διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας Huracan αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο, με την προοπτική οι πρώτες παραδόσεις να γίνουν αμέσως μετά ενώ η αρχική τιμή της υπολογίζεται σε 185.000 ευρώ, περίπου.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024