Μπορεί το πρωτότυπο… τετράτροχο που προορίζει η κορεατική φίρμα για την έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Las Vegas να δείχνει λίγο μετα-αποκαλυπτικό ωστόσο, πρόκειται για μια ιδέα χολιγουντιανών προδιαγραφών η οποία όμως θα μπορούσε όντως να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες διάσωσης, και όχι μόνο, εφόσον η τεχνολογία επέτρεπε την υλοποίηση της σε ευρεία κλίμακα.

Ο λόγος για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα αρθρωτά ρομποτικά μέλη τα οποία συνδέουν τους τροχούς με το αμάξωμα, δίνοντας του τη δυνατότητα να ανυψωθεί και κατ΄επέκταση να αντιπαρέλθει κυριολεκτικά ανωμαλία του εδάφους.

Η Hyundai το περιγράφει ως Ultimate Mobility Vehicle και σύμφωνα με τις συστάσεις το σχεδίασε ως το ιδανικό όχημα για αποστολές διάσωσης ακόμα και στα πλέον απομακρυσμένα και δύσβατα σημεία του πλανήτη ενώ υπό το σκεπτικό της κορεατικής φίρμας θα μπορούσε επίσης κάλλιστα να λειτουργήσει ως μια βιώσιμη λύση μεταφοράς για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hyundai αναφέρει ότι το απόκοσμο τετράτροχο μπορεί να σκαρφαλώσει πάνω εμπόδια ύψους έως και 1,5 μέτρου αλλά και διασκελίσει πάνω από κενό αντίστοιχης απόστασης.

Εκτός από τα ρομποτικά του μέλη τα οποία κινούνται χάρη στην παρουσία ενσωματωμένων ηλεκτροκινητήρων, και επί της ουσίας του δίνουν τη δυνατότητα να υπερσκελίσει κάθε εμπόδιο, το Elevate Concept, όπως ονομάζεται, βασίζεται σε μια ιδιαίτερα ευέλικτη αρχιτεκτονική η οποία επιτρέπει την αξιοποίηση διαφορετικών αμαξωμάτων αναλόγως με τους σκοπούς για τους οποίους θα χρησιμοποιηθεί.

Όταν δεν απαιτούνται οι ρομποτικές δυνατότητες των αρθρωτών μελών του, το αμάξωμα επιστρέφει στη βάση του και το Elevate μετατρέπεται σε ένα καθ΄όλα «αξιόπλοο» τετράτροχο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο μπορεί να κινηθεί άνετα σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμων.

Γράψτε το σχόλιό σας