Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai Elevate Concept: Παντός εδάφους... αφ' υψηλού

Hyundai Elevate Concept: Παντός εδάφους… αφ’ υψηλού

H κορεατική θα αποκαλύψει στο CES του Las Vegas ένα ρομποτικό όχημα, υβρίδιο μεταξύ ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου τετράτροχου και ενός ρομπότ με αρθρωτά μέλη το οποίο υπόσχεται να μπορεί να κινηθεί παντού εκπληρώνοντας εξερευνητικούς, ανθρωπιστικούς ή και μεταφορικούς σκοπούς όπου υπάρχουν εμπόδια.

Μπορεί το πρωτότυπο… τετράτροχο που προορίζει η κορεατική φίρμα για την έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Las Vegas να δείχνει λίγο μετα-αποκαλυπτικό ωστόσο, πρόκειται για μια ιδέα χολιγουντιανών προδιαγραφών η οποία όμως θα μπορούσε όντως να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες διάσωσης, και όχι μόνο, εφόσον η τεχνολογία επέτρεπε την υλοποίηση της σε ευρεία κλίμακα.

Ο λόγος για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα αρθρωτά ρομποτικά μέλη τα οποία συνδέουν τους τροχούς με το αμάξωμα, δίνοντας του τη δυνατότητα να ανυψωθεί και κατ΄επέκταση να αντιπαρέλθει κυριολεκτικά ανωμαλία του εδάφους.

Η Hyundai το περιγράφει ως Ultimate Mobility Vehicle και σύμφωνα με τις συστάσεις το σχεδίασε ως το ιδανικό όχημα για αποστολές διάσωσης ακόμα και στα πλέον απομακρυσμένα και δύσβατα σημεία του πλανήτη ενώ υπό το σκεπτικό της κορεατικής φίρμας θα μπορούσε επίσης κάλλιστα να λειτουργήσει ως μια βιώσιμη λύση μεταφοράς για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hyundai αναφέρει ότι το απόκοσμο τετράτροχο μπορεί να σκαρφαλώσει πάνω εμπόδια ύψους έως και 1,5 μέτρου αλλά και διασκελίσει πάνω από κενό αντίστοιχης απόστασης.

Εκτός από τα ρομποτικά του μέλη τα οποία κινούνται χάρη στην παρουσία ενσωματωμένων ηλεκτροκινητήρων, και επί της ουσίας του δίνουν τη δυνατότητα να υπερσκελίσει κάθε εμπόδιο, το Elevate Concept, όπως ονομάζεται, βασίζεται σε μια ιδιαίτερα ευέλικτη αρχιτεκτονική η οποία επιτρέπει την αξιοποίηση διαφορετικών αμαξωμάτων αναλόγως με τους σκοπούς για τους οποίους θα χρησιμοποιηθεί.

Όταν δεν απαιτούνται οι ρομποτικές δυνατότητες των αρθρωτών μελών του, το αμάξωμα επιστρέφει στη βάση του και το Elevate μετατρέπεται σε ένα καθ΄όλα «αξιόπλοο» τετράτροχο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο μπορεί να κινηθεί άνετα σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμων.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024