Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι - Κίτρινα Γιλέκα: Οι γυναίκες πήραν σήμερα τη σκυτάλη των διαμαρτυριών

Παρίσι – Κίτρινα Γιλέκα: Οι γυναίκες πήραν σήμερα τη σκυτάλη των διαμαρτυριών

Πολλές γυναίκες, μέλη των Κίτρινων Γιλέκων, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία της Βαστίλης, στο Παρίσι, προκειμένου να προβάλουν και μιαν άλλη, «ασυνήθιστη» εικόνα του κινήματος, την επαύριον των μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια

Πολλές γυναίκες, μέλη των Κίτρινων Γιλέκων, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία της Βαστίλης, στο Παρίσι, προκειμένου να προβάλουν και μιαν άλλη, «ασυνήθιστη» εικόνα του κινήματος, την επαύριο των μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια.

Συναθροισμένες στα σκαλιά του σταθμού Όπερα -Βαστίλη, οι γυναίκες έψαλαν τη «Μασσαλιώτιδα», κρατώντας κίτρινα μπαλόνια στα χέρια. Κατόπιν κύκλωσαν την πλατεία, διακόπτοντας την κυκλοφορία, και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία Δημοκρατίας (Ρεπουμπλίκ).

«Πραγματοποιώντας αυτήν την πρώτη διαδήλωση γυναικών, θελήσαμε να ανοίξουμε ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας, πέραν αυτού της βίας, διότι εκείνο που αποκλειστικά προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης είναι οι βιαιοπραγίες, λησμονώντας τον πυρήνα του προβλήματος» τόνισε στους δημοσιογράφους η 42χρονη νοσοκόμα Καρέν, η οποία ταξίδεψε από τη Μασσαλία και είναι μια εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας «Γυναίκες Κίτρινα Γιλέκα» στο Facebook.

«Η σημερινή διαδήλωση δεν είναι φεμινιστική, αλλά προορισμός της είναι να προβάλει μια ασυνήθιστη εικόνα του κινήματος» πρόσθεσε.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024