Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Το SPD αξιώνει απαντήσεις για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτικών

Γερμανία: Το SPD αξιώνει απαντήσεις για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτικών

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα αξίωσε σήμερα να υπάρξει τάχιστη ενημέρωση από πλευράς του υπουργού Εσωτερικών για το τι γνώριζαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας σχετικά με τη μαζική διαρροή δεδομένων πολιτικών στελεχών και ποια υπήρξε η αντίδρασή τους

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, σύμμαχος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, αξίωσε σήμερα να υπάρξει τάχιστη ενημέρωση από πλευράς του υπουργού Εσωτερικών για το τι γνώριζαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας σχετικά με τη μαζική διαρροή δεδομένων πολιτικών στελεχών και ποια υπήρξε η αντίδρασή τους.

Ο γενικός γραμματέας του SPD, Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, δήλωσε στον ενημερωτικό όμιλο Funke πως η κυβέρνηση οφείλει τάχιστα να χύσει άπλετο φως «στο ποιες υπηρεσίες γνώριζαν τι ακριβώς, πότε και πώς το αντιμετώπισαν».

«Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα του υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ. Αφορά την προστασία της δημοκρατίας μας» πρόσθεσε ο Κλίνγκμπαϊλ.

Από την πλευρά του, ο Ζέεχοφερ δήλωσε στην Sueddeutsche Zeitung πως έλαβε γνώση της διαρροής μόλις το πρωί της Παρασκευής, αλλά θα μοιραστεί όλα όσα θα μάθει με την κοινή γνώμη και προτίθεται να το πράξει το αργότερο εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο γερμανικό κοινοβούλιο, Άντον Χόφραϊτερ, δήλωσε πως ο πρόεδρος της κρατικής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας (BSI), Άρνε Σένμπομ, οφείλει να δώσει το ταχύτερο εξηγήσεις σε μια έκτακτη σύνοδο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Η υποκλοπή αυτή των δεδομένων έχει κλονίσει τα θεμέλια του πολιτικού κατεστημένου της Γερμανίας και διακυβεύει την τύχη της κυβερνητικής συμμαχίας, που ήδη είχε δεχθεί πλήγματα με τη διένεξη που υπήρξε για την συμπεριφορά του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024