Άγκυρα: Δεν στοχεύουμε τους Κούρδους στη Συρία
Ο εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν αναγκάσθηκε να προβεί στις δηλώσεις αυτές έπειτα από τα σχόλια του Τζον Μπόλτον, συμβούλου ασφαλείας του αμερικανού προέδρου
O εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα πως είναι παράλογο να θεωρεί κανείς πως η Τουρκία στοχεύει τους Κούρδους της Συρίας, υποστηρίζοντας πως στόχοι της Άγκυρας είναι το Ισλαμικό Κράτος και οι κουρδικές οργανώσεις YPG και PKK, που θεωρεί ως τρομοκρατικές, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Ο εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν αναγκάσθηκε να προβεί στις δηλώσεις αυτές έπειτα από τα σχόλια του Τζον Μπόλτον, συμβούλου ασφαλείας του αμερικανού προέδρου, ο οποίος τόνισε πως στις συνομιλίες που θα έχει με τούρκους αξιωματούχους (και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) την προσεχή εβδομάδα, θα επισημάνει πως οι Κούρδοι στη Συρία θα πρέπει να προστατευθούν.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ισραήλ, ο κ. Μπόλτον επισήμανε πως οι κούρδοι αντάρτες δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έχει προαναγγείλει στρατιωτική επέμβαση για την απομάκρυνσή τους από τα σύνορα.
«Πιστεύουμε πως οι Τούρκοι δεν πρέπει να αναλάβουν στρατιωτική δράση που θα δεν θα συντονίζεται πλήρως και δεν έχει συμφωνηθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο ελάχιστο προκειμένου να μην κινδυνεύσουν συριακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που έχουν πολεμήσει μαζί με εμάς» είπε ο κ. Μπόλτον, σύμφωνα με ανταπόκριση διεθνών πρακτορείων.
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442