Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατώτατος μισθός: Πόσο και πότε αυξάνεται

Κατώτατος μισθός: Πόσο και πότε αυξάνεται

Το σχέδιο που έχει η κυβέρνηση, η οποία έχει το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, είναι μέσα στον Ιανουάριο να συμφωνήσει με τους θεσμούς για το ύψος της αύξησης και να υπογραφεί άμεσα η σχετική υπουργική απόφαση

Μετά το κοινωνικό μέρισμα και τα αναδρομικά σε ενστόλους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς που δόθηκαν μέσα στις γιορτές και τις «μικρο-παροχές», όπως η οριακή μείωση των εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες που ισχύει για το 2019, η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει εντός του μήνα και στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Το σχέδιο που έχει η κυβέρνηση, η οποία έχει το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, είναι μέσα στον Ιανουάριο να συμφωνήσει με τους θεσμούς για το ύψος της αύξησης και να υπογραφεί άμεσα η σχετική υπουργική απόφαση.

Σήμερα, ο κατώτατος μισθός (το ποσό είναι για άγαμο νεοπροσλαμβανόμενο εργαζόμενο) διαμορφώνεται στα 586 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι της τάξεως του 7% – 8%, δηλαδή περίπου 41 με 47 ευρώ, κάτι που διαμορφώνει το νέο κατώτατο μισθό στα 630 ευρώ το μήνα.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει ανοδικά και όλα τα επιδόματα και τα βοηθήματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ στους ανέργους, αλλά και την παροχή προστασίας της μητρότητας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 550.000 εργαζόμενοι θα λάβουν αύξηση στις αποδοχές τους, ήδη από το Φεβρουάριο, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι η υπουργική απόφαση να εκδοθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Σημαντική αύξηση θα δουν οι εργαζόμενοι ηλικίας έως 25 ετών. Για αυτούς τους εργαζομένους ισχύει σήμερα ο υποκατώτατος μισθός, που όμως, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, θα καταργηθεί και θα εξισωθεί με τον κατώτατο μισθό. Έτσι, για αυτή την κατηγορία εργαζομένων η αύξηση μισθού αναμένεται να αγγίξει τα 120 ευρώ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024