Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
FAZ: Επίθεση κατά της δημοκρατίας η διαρροή προσωπικών δεδομένων βουλευτών

FAZ: Επίθεση κατά της δημοκρατίας η διαρροή προσωπικών δεδομένων βουλευτών

Ακόμη κι αν τα δεδομένα που διέρρευσαν δεν περιλαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες, κάθε ηλεκτρονική παραβίαση προσωπικών δεδομένων αντιπροσωπεύει μια δυνητική υπόθεση εκβιασμού, σημειώνει η FAZ

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung προειδοποιεί σήμερα στο κύριο άρθρο της ότι η χθεσινή μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων βουλευτών της Bundestag συνιστά επίθεση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας και ως εκ τούτου στην ίδια τη δημοκρατία.

«Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί από ποιες πηγές ή δίκτυα προήλθαν τα δεδομένα, πόσω μάλλον ποιος κρύβεται πίσω από την παραβίαση  – το οργανωμένο έγκλημα, πολιτικοί εξτρεμιστές ή ίσως ακόμη κράτη όπως η Κίνα ή η Ρωσία» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

«Όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, τα στοιχεία (για τις δραστηριότητες των χάκερ) καλύπτονται εύκολα και δεν παίρνουμε πραγματικά μια οριστική απάντηση σχετικά με το ποιος κρυβόταν πίσω από αυτό. Ο ένοχος ή οι ένοχοι δεν μπορούν πραγματικά ποτέ να εντοπιστούν, αλλά έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τι μπορούν να κάνουν – και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν κυριολεκτικά να επωφεληθούν από την επίθεση» προειδοποιεί.

«Ακόμη κι αν τα δεδομένα που διέρρευσαν δεν περιλαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες, κάθε ηλεκτρονική παραβίαση προσωπικών δεδομένων αντιπροσωπεύει μια δυνητική υπόθεση εκβιασμού» σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Αυτό είναι που καθιστά την εν λόγω επίθεση αυτό που διατυπώθηκε ορθώς την Παρασκευή, ήτοι μια επίθεση στο κοινοβούλιο και ως εκ τούτου μια επίθεση στη δημοκρατία. Ιδιαίτερα καθώς έπληξε κυρίως βουλευτές στην Bundestag» καταλήγει η εφημερίδα.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024