Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μανιαδάκης : Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου τον Σαμαρά

Μανιαδάκης : Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου τον Σαμαρά

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis Νίκος Μανιαδάκης δήλωσε ότι δεν έχει κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα στις εισαγγελικές αρχές και αυτό πιθανώς έχει δυσαρεστήσει. Επανέλαβε, δε, ότι δεχόταν συνεχείς ερωτήσεις για Στουρνάρα, Γεωργιάδη και Σαμαρά, τον οποίο -όπως είπε- δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του.

Τις πιέσεις που δεχόταν από τις εισαγγελικές αρχές για να κατονομάσει τους Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα σχετικά με δωροληψία στην υπόθεση της Novartis κατήγγειλε ο προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ σημείωσε ότι δεν έχει κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα στις εισαγγελικές αρχές και αυτό πιθανώς έχει δυσαρεστήσει.

Ο Νίκος Μανιαδάκης τόνισε ότι βρισκόταν «υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει πράγματα που δεν έχουν συμβεί» και πως δεχόταν «επίμονες ερωτήσεις για τους Σαμαρά, Στουρνάρα και Γεωργιάδη». Επιβεβαίωσε ότι αναφέρεται στην δικογραφία με το κωδικό όνομα «Αναστασίου».

Διαβάστε επίσης :

Βόμβα Μανιαδάκη : Με πιέζουν να πω ότι δωροδοκήθηκαν Σαμαράς, Γεωργιάδης, Στουρνάρας

Ο Μανιαδάκης δήλωσε, δε, πως δεν έχει ποτέ στη ζωή του τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά· σημείωσε, ακόμη, ότι η μόνη σχέση που έχει με τον Γιάννη Στουρνάρα είναι ότι ήταν καθηγητής του και πως ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε συζητήσει μαζί του για να μπει στην ομάδα διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, τόνισε ότι είναι αθώος και δεν έχει λάβει κανένα «δωράκι» από τη Novartis. Σημείωσε ότι ο ίδιος και οι λογαριασμοί του έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά από κάθε αρμόδιο όργανο του κράτους και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μετατρέπεται σε κατηγορούμενο μόνο και μόνο επειδή ένας άλλος μάρτυρας χρησιμοποιεί εναντίον του έωλους ισχυρισμούς. «Πρέπει να είναι απόλυτα αθώος κάποιος για να ενταχθεί στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων» παρατήρησε και αναρωτήθηκε τι από τα δύο συμβαίνει.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση εγκατάλειψης της χώρας, ο κ. Μανιαδάκης ανέφερε ότι όπως πάντα είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για το ταξίδι του. «Την Παρασκευή ανταλλάξαμε ευχές με την κ. Τουλουπάκη μέσα στην ΓΑΔΑ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι γνώριζε και ο υπεύθυνος για την προστασία μαρτύρων. «Ήξεραν ότι εργάζομαι στην Ισπανία και πως εντός Ιανουαρίου η οικοσκευή μου θα μεταφερόταν εκεί» παρατήρησε. Υπογράμμισε, δε, ότι διαβεβαίωσε τις αρχές πως θα επέστρεφε όποτε του το ζητούσαν για οτιδήποτε χρειαστεί.

Ερωτηθείς γιατί αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές στην υπόθεση, ανέφερε ότι ήθελε να καθαρίσει το όνομά του από τα όσα είχαν δημοσιευθεί εις βάρος του. Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά έκανε τεχνική ανάλυση και έδωσε στοιχεία στις αρχές για υπερτιμολογήσεις, όπως έκανε και με την τρόικα. Ωστόσο, αργότερα του ζητήθηκε να καταθέσει για το εάν γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα που έχουν προβεί σε έκνομες πράξεις. Δεν κατονόμασε κάποιον και πιθανών αυτό να μην ικανοποίησε, τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη, ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες κατέθεσε εναντίον του λίγο πριν από την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή ότι έλαβε 120.000 ευρώ από την Novartis. «Αυτή η κατάθεση χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης για να μιλήσω για τα πολιτικά πρόσωπα, υποστήριξε. Χαρακτήρισε, ωστόσο, όλα αυτά «τελείως αναληθή» και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να παραμένει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων εάν πιστεύουν οι εισαγγελικές αρχές ότι δεν είναι απολύτως αθώος. Δήλωσε, δε, ότι μόνο μετά από δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος εκλήθη από τις αρχές να λογοδοτήσει σχετικά με τις κατηγορίες αυτές.

Ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε, επιπλέον, ότι δεχόταν επίμονες ερωτήσεις για το εάν έχουν λάβει ποσά από τη Novartis οι Σαμαράς, Στουρνάρας και Γεωργιάδης και ότι βρισκόταν υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει πράγματα που δεν έχουν συμβεί.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024