Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Εν μέσω θύελλας «πέρασε» ο προϋπολογισμός από τη Βουλή

Ιταλία: Εν μέσω θύελλας «πέρασε» ο προϋπολογισμός από τη Βουλή

Έπειτα από δίωρες δηλώσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων και αμοιβαίων κατηγοριών μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, η ψήφος εμπιστοσύνης επικυρώθηκε με 327 ψήφους υπέρ, 228 κατά και μία αποχή

Τον προϋπολογισμό του 2019 ενέκριναν το βράδυ του Σαββάτου οι ιταλοί βουλευτές, σε τεταμένη ατμόσφαιρα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη λαϊκιστική κυβέρνηση, η οποία ωστόσο αναγκάστηκε να περιορίσει τα εμβληματικά μέτρα της υπό την πίεση των Βρυξελλών και των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ο προϋπολογισμός που προέκυψε από μια μακρά αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε απορρίψει την αρχική εκδοχή του – για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – είχε ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία πριν από μία εβδομάδα.

Έπειτα από δίωρες δηλώσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων και αμοιβαίων κατηγοριών μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, η ψήφος εμπιστοσύνης επικυρώθηκε με 327 ψήφους υπέρ, 228 κατά και μία αποχή.

Η ατμόσφαιρα στο ιταλικό κοινοβούλιο ήταν τεταμένη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με τους τόνους να ανεβαίνουν όταν όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι δεν δόθηκε ικανός χρόνος για να συζητηθεί στο κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός του 2019.

Η επίσημη έγκριση του προϋπολογισμού έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί.

Η κυβέρνηση, την οποία συγκροτούν το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε αστέρων (M5S) και η ακροδεξιά Λέγκα που είναι στην εξουσία από την 1η Ιουνίου, προβλέπει δημόσιο έλλειμμα στο 2,04% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, από 2,4% αρχικά. Η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2019 μειώθηκε στο 1% από 1,5%.

Η Ιταλία πρέπει να περιορίσει το δημόσιο χρέος της, το οποίο υπερβαίνει το 130% του ΑΕΠ της, για να αποφύγει τις κυρώσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών και τη διαδικασία παράβασης της ΕΕ.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024