Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως: «τα ζώα δεν είναι θέαμα», «τα άγρια ζώα ανήκουν στη φύση», «όχι στις φυλακές των ζώων», «τα ζώα είναι εδώ με εμάς, όχι για εμάς»

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της Πανελλαδικής Φιλοζωικήw Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και άλλων οργανώσεων με αφορμή την υπόθεση θανάτωσης των δύο τζάγκουαρ.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων απέκλεισαν έναν από τους δρόμους που οδηγούν στην είσοδο του πάρκου και παρότρυναν τους οδηγούς να μην το επισκεφθούν, ενώ περίπου 150 άτομα προσπάθησαν να μπουν στο πάρκο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν, χωρίς ωστόσο να επεκταθούν τα επεισόδια.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως: «τα ζώα δεν είναι θέαμα», «τα άγρια ζώα ανήκουν στη φύση», «όχι στις φυλακές των ζώων», «τα ζώα είναι εδώ με εμάς, όχι για εμάς».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, «οι πρόσφατες εκτελέσεις των δύο ιαγουάρων, οι αντιλόπες που ξεφεύγουν, πέφτουν πάνω στις τζαμαρίες και τραυματίζονται, οι θάνατοι δελφινιών με άγνωστες αιτίες παλαιότερα και πόσων άλλων ίσως που ποτέ δεν βγήκαν στη δημοσιότητα».

«Τα κρυμμένα ή ανύπαρκτα και ανήθικα πρωτόκολλα για τους δυστυχείς «δραπέτες», η ανικανότητα να διαχειριστούν ζώα άγρια που αιχμαλώτισαν και φυλάκισαν για να τους φέρουν χρήμα, ο κίνδυνος για τους ίδιους τους ανθρώπους, τους επισκέπτες (οικογένειες, παιδιά, σχολεία ολόκληρα), ΟΛΑ, βροντοφωνάζουν πως πρέπει το συντομότερο να τεθεί ένα τέρμα. Να κλείσει η ντροπιαστική και επικίνδυνη αυτή φυλακή και να ληφθεί η καλύτερη γι αυτά πρόνοια για την ευζωία τους» προσθέτει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr