Εξηγώντας γιατί προχώρησαν στη θανάτωση των δύο ζώων, σημείωσε ότι «για ένα τζάγκουαρ, ένα λιοντάρι ή μια τίγρη, το πρωτόκολλο δεν προβλέπει νάρκωση»

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, αρχικά δραπέτευσαν από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους και στη συνέχεια θανατώθηκαν δύο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, πριν από περίπου 15 μέρες, περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

«Εκείνη τη μέρα, μεσημέρι ήταν περίπου, εμείς φορτώναμε κάποιες αντιλόπες που θα μεταφέρονταν σε ένα ζωολογικό πάρκο στην Πάφο. Μία από αυτές μας ξέφυγε και άρχισε να τρέχει με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς τον χώρο που έχουμε τα τζάγκουαρ. Εκεί υπάρχει μια τζαμαρία, την οποία φυσικά δεν είδε και καρφώθηκε πάνω της. Οι οπλές σπάσανε την τζαμαρία σε ένα σημείο, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, καθώς πρόκειται για τζάμι ασφαλείας» εξήγησε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μιλώντας στο  ΘΕΜΑ 104,6.

Ο ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου σημειώνει ότι αμέσως δόθηκε σύνθημα στους ασύρματους των εργαζομένων στο πάρκο και τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του πάρκου.

Αυτό, όπως είπε, προβλέπει αρχικά την απομάκρυνση των επισκεπτών από το σημείο και την μεταφορά τους σε ασφαλή κλειστό χώρο και κατόπιν την παρέμβαση των ειδικών για την εξουδετέρωση του άγριου ζώου.

Εξηγώντας γιατί προχώρησαν στη θανάτωση των δύο ζώων, σημείωσε ότι «για ένα τζάγκουαρ, ένα λιοντάρι ή μια τίγρη, το πρωτόκολλο δεν προβλέπει νάρκωση».

«Πρόκειται για δύο ζώα που δραπέτευσαν και το αναισθητικό όπλο δεν είναι επαναληπτικό, έχει μόνο ένα βελος. Η αναισθησία δεν πιάνει άμεσα, μεσολαβούν τρία τέσσερα λεπτά, στα οποία μπορεί να συμβεί το χειρότερο. Δυστυχώς η θανάτωση είναι μονόδρομος» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν μια τραγική απόφαση αλλά ήταν η σωστή» τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Κάποια σχόλια στα social media είναι σωστά, όμως κάποια άλλα προέρχονται από άτομα που δεν έχουν γνώση του θέματος και νομίζουν ότι είναι εύκολο να ναρκώσεις ένα ζώο. Αν δεν τα είχαμε σκοτώσει μπορεί να είχαν σκοτωθεί κάποιοι φροντιστές»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr