Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
weather-icon 26o
Εθελοντές σώζουν θαλάσσιες χελώνες από τις ακτές της Ινδονησίας

Εθελοντές σώζουν θαλάσσιες χελώνες από τις ακτές της Ινδονησίας

Οι εθελοντές βρέθηκαν ενώπιον των χελώνων, κάποιες εκ των οποίων ζύγιζαν σχεδόν 200 κιλά, οι οποίες είχαν ξεβραστεί σε διάφορα σημεία του θερέτρου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Για τους αξωματούχους και τους εθελοντές που συνδράμουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία, το οποίο άφησε πίσω του 430 νεκρούς, 1.495 τραυματίες και 159 αγνοούμενους, η περασμένη ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα. Ένα από τα αισιόδοξα, ωστόσο, μηνύματα αυτής τη δύσκολης εβδομάδας ήταν για εκείνους η διάσωση τουλάχιστον 30 θαλασσίων χελώνων, οι οποίες ξεβράστηκαν μετά το τσουνάμι στη δυτική ακτή του Μπάντεν.

Η πλειονότητα βρισκόταν στο θέρετρο Τανζούνγκ Λεσούνγκ, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι εθελοντές βρέθηκαν ενώπιον των χελώνων, κάποιες εκ των οποίων ζύγιζαν σχεδόν 200 κιλά, οι οποίες είχαν ξεβραστεί σε διάφορα σημεία του θερέτρου. Διοργανώθηκαν επταμελείς ομάδες διάσωσης και περισσότερες από 20 μεταφέρθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερες στον ωκεανό. Άλλες 13 διασώθηκαν από μια άλλη ομάδα που συγκροτήθηκε από την τοπική Υπηρεσία Προστασίας της Φύσης.

YouTube thumbnail
Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
Cookies