Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων: Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα λέει ο διεθνής Τύπος

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων: Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα λέει ο διεθνής Τύπος

Στο σοβαρό έλλειμμα ασφάλειας εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράση τρομοκρατικών ομάδων στην Ελλάδα αναφέρονται τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις ανταποκρίσεις τους για την έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταδικάσει επισήμως την επίθεση

Στο σοβαρό έλλειμμα ασφάλειας εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράση τρομοκρατικών ομάδων στην Ελλάδα αναφέρονται τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στα ρεπορτάζ και τις ανταποκρίσεις τους για την έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

Στα περισσότερα δημοσιεύματα επισημαίνονται επίσης οι ανησυχίες των ελληνικών Αρχών για ένα νέο, μεγαλύτερης ισχύος τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς και το γεγονός ότι οι δράστες επέλεξαν να μην προειδοποιήσουνγια την τοποθέτηση της βόμβας, κάτι που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει πολλά θύματα.

«Οι πρόσφατες εκρήξεις προκαλούν φόβο για αναζωπύρωση του αντάρτικου πόλεως» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Wall Street Journal. Στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα δεν παραλείπει να τονίσει το γεγονός ότι η έκρηξη στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη σημειώθηκε σε καλά φυλασσόμενη γειτονιά της Αθήνας.

Στο γεγονός ότι οι δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας δεν προειδοποίησαν για το χτύπημά τους, με αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές διερχόμενων πολιτών αναφέρεται το ρεπορτάζ της Washington Post, όπου επισημαίνεται η ενέργεια του πατρός Συμεών Βολιώτη να μεταφέρει το κουτί με την βόμβα σε παρακείμενο πάρκινγκ και στη συνέχεια να καλέσει την αστυνομία, γεγονός που ίσως έσωσε ανθρώπινες ζωές.

Η αμερικανική εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στον Σκάι, ενώ αναφέρει πως στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ένοπλες ακροαριστερές ομάδες συνηθίζουν να πραγματοποιούν χτυπήματα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν ως στόχο κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, τράπεζες και ΜΜΕ, το αμερικανικό δίκτυο ABS-CBN.

Μόνο σπάνιες δεν είναι οι τρομοκρατικές επιθέσεις μελών ακροαριστερών οργανώσεων στην ελληνική πρωτεύουσα, σχολιάζει η Le Monde. Στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα η έγκριτη γαλλική εφημερίδα περιλαμβάνει και τις άλλες δύο πρόσφατες ενέργειες, κατά του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, και εναντίον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, έξω από το σπίτι του οποίου βρέθηκε στις 13 Νοεμβρίου εκρηκτικός μηχανισμός.

«Προ ημερών σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση και σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι», αναφέρει η Die Welt. Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ιδιαίτερα το γεγονός πως η έκρηξη σημειώθηκε σε έναν τόσο κεντρικό, πολυτελή, εμπορικό δρόμο τηςΑθήνας, την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Στις έρευνες των διωκτικών αρχών προκειμένου να εξακριβώοσυν την ταυτότητα των τρομοκρατών επικεντρώνεται το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας La Vanguardia, ενώ τονίζεται το γεγονός ότι η επίθεση συνέβη πρωινό εργάσιμης ημέρας.

«Η πολιτική βία έχει μακρά ιστορία στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική Daily Express, προσθέτοντας εδώ και πολλά χρόνια σημειώνονται συχνά χαμηλής κλίμακας επιθέσεις  εναντίον κρατικών κτιρίων, επιχειρήσεων και πολιτικών προσώπων.

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση

Την ώρα που ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο για το έλλειμμα ασφάλειας στην χώρα μας, η ελληνική κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τυφλό χτύπημα σε ένα τόσο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο του κέντρου της Αθήνας, η μόνη επίσημη αντίδραση ήταν εκείνη της αρμόδιας υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα η οποία αρκέστηκε να συστήσει… «αυτοσυγκράτηση σε όσους έχουν απύλωτο στόμα», προσθέτοντας απτόητη πως «με αφορμή την έκρηξη λένε πράγματα τα οποία δεν θα έλεγαν ποτέ αν πλήρωναν φόρο για αυτά».

Περισσότερο από 24 ώρες μετά το χτύπημα των τρομοκρατών θα περίμενε κανείς μια επίσημη καταδίκη από την πλευρά της κυβέρνησης, μια διαβεβαίωση πως οι αρχές θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες, για να επανέλθει έστω κατ’ ελάχιστον το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύουν να σκοτωθούν ακόμα και έξω από μια εκκλησία, σε ένα από τα κεντρικότερα και καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024