Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο τραυματίες από την έκρηξη στο Κολωνάκι - Σε χαρτόκουτο ο αυτοσχέδιος μηχανισμός

Δύο τραυματίες από την έκρηξη στο Κολωνάκι – Σε χαρτόκουτο ο αυτοσχέδιος μηχανισμός

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι

Ένας αστυνομικός που μόλις είχε φτάσει έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου  επί της Σκουφά καθώς και ο νεωκόρος της ναού, τραυματίστηκαν από την έκρηξη του μηχανισμού που εξερράγη λίγο μετά τις 7 το πρωί στο Κολωνάκι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεωκόρος της εκκλησίας εντόπισε ένα ύποπτο δέμα στα σκαλιά  του ναού και ενστικτωδώς το μετέφερε λίγο παραπέρα. Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, ειδοποίησε την Αστυνομία και τις εκκλησιαστικές Αρχές. Λίγα λεπτά αργότερα, έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί. Ένας εξ αυτών, την ώρα που πλησίαζε το ύποπτο δέμα, τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε, ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε και ο νεωκόρος ο οποίος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σημείο της έκρηξης και δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Ο μηχανισμός, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ήταν σε χαρτόκουτο και τον είχαν αφήσει στα σκαλιά της εκκλησίας δίπλα σε μία κολόνα. Ο νεωκόρος μόλις το αντιλήφθηκε το μετακίνησε προς ένα διπλανό παρτέρι, ανάμεσα στην εκκλησία και σε παρακείμενη καφετέρια.

Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία οι δύο τραυματίες

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη – ο οποίος μάλιστα φορούσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο –  ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο και ο νεωκόρος της εκκλησίας ο οποίος διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται με εγκαύματα, ενώ ο νεωκόρος πήρε εξιτήριο μετά την περιποίηση των επιφανειακών τραυμάτων που έφερε.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από αστυνομικούς αλλά και άνδρες της αντιτρομοκρατικής οι οποίοι ψάχνουν για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Επίσης, οι Αρχές αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να διαπιστώσουν πόσες ώρες είχαν αφήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την εκκλησία οι άγνωστες δράστες ενώ ψάχνουν και αξιοποιήσιμο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ισχυρή έκρηξη

Για μια πολύ ισχυρή έκρηξη και τεράστια λάμψη έκανε λόγο αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν πολύ κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Ζάππας ήταν στο καφέ Φίλιον την ώρα της έκρηξης . Εκεί, όπως δήλωσε λίγα λεπτά αργότερα, άκουσε τον δυνατό κρότο και έπεσε στο πάτωμα, όπως και οι υπόλοιποι πελάτες του καφέ. «Αν δεν ήταν μέρα αργίας θα θρηνούσαμε θύματα» υποστήριξε.
Σοκαρισμένος από το περιστατικό με την έκρηξη, δήλωσε και ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος ενώ όπως τόνισε, προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Στις 7:30 θα άρχιζε η θεία λειτουργία

Ιερέας του ναού ο οποίος βρέθηκε στο σημείο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ανέφερε ότι θα άρχιζε στις 7:30 θεία λειτουργία στον ιερό ναό. «Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι γιατί δεν πήραν ένα τηλέφωνο να προειδοποιήσουν. Γιατί να γίνει αυτό το χτύπημα μπροστά στον πολιούχο των Αθηνών και σε ώρα που θα υπήρχε θεία λειτουργία».

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024