Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες υπογράμμισαν στον κ. Τσίπρα την αναγκαιότητα εισαγωγής δικλίδων ασφαλείας, ώστε να μην κρύβονται πίσω από τις προστατευτικές διατάξεις στρατηγικοί κακοπληρωτές

Στην παράταση του ισχύοντος πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας για δύο μήνες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, αναφορικά με το νέο καθεστώς που θα ισχύει από εδώ και στο εξής.
Για το θέμα ενημέρωσε την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες υπογράμμισαν στον κ. Τσίπρα την αναγκαιότητα εισαγωγής δικλίδων ασφαλείας, ώστε να μην κρύβονται πίσω από τις προστατευτικές διατάξεις στρατηγικοί κακοπληρωτές.
Επιπλέον, ζήτησαν την εφαρμογή χαμηλότερων ορίων ως προς το εισόδημα και την αξία της πρώτης κατοικίας για την εξασφάλιση της προστασίας της.
Με βάση ορισμένες πηγές, δεν έχει αναφορά σε συγκεκριμένα ποσά, ωστόσο έγινε σαφές ότι τα νέα όρια θα είναι μειωμένα σε σχέση με τα ισχύοντα.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νίκος Καραμούζης σημείωσε ότι «είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο, κυρίως τα θέματα της πρώτης κατοικίας και είχαμε μια θετική προσέγγιση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «και οι δυο πλευρές θέλουν να βρουν λύσεις που προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και την πρώτη κατοικία, αλλά κυρίως διασφαλίζουν την ευρωστία και την προοπτική του τραπεζικού συστήματος. Είμαστε σε σωστό δρόμο».
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της κυβέρνησης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr