Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του υπουργείου Εξωτερικών

Λιβύη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του υπουργείου Εξωτερικών

Τρία μέλη του ΙΚ έλαβαν μέρος στην επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου λίβυου διπλωμάτη, και τραυματίστηκαν άλλοι 21

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έλαβε χώρα χθες, Τρίτη, στο υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, στην Τρίπολη, μέσω του πρακτορείου «ειδήσεων» Άμακ, ενός από τα όργανα της προπαγάνδας της.

Σύμφωνα με το Άμακ, τρία μέλη του ΙΚ έλαβαν μέρος στην επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου λίβυου διπλωμάτη, και τραυματίστηκαν άλλοι 21.

Την ίδια πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα το SITE, ένα εξειδικευμένο αμερικανικό κέντρο που παρακολουθεί συστηματικά τη δραστηριότητα του τζιχαντιστικού κινήματος στο διαδίκτυο.

Τρεις «στρατιώτες του χαλιφάτου», που έφεραν γιλέκα με εκρηκτικά και αυτόματα όπλα, κατάφεραν να «καταλάβουν εξ εφόδου τα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών της λιβυκής κυβέρνησης των αποστατών στο κέντρο της Τρίπολης», κατά την ανακοίνωση του ΙΚ που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και έφερε στο φως της δημοσιότητας το προαναφερθέν αμερικανικό κέντρο.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024