Τούρκοι χάκερ, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς», υποστηρίζουν ότι πραγματοποίησαν κυβερνοοεπίθεση στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Διαψεύδει η Αθήνα

Το σκηνικό έντασης που έχουν στήσει το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να διατηρήσουν στη γείτονα χώρα, αυτή τη φορά ωστόσο όχι μέσω προκλητικών δηλώσεων αλλά με… fake news.

Ειδικότερα, τουρκικά ΜΜΕ φιλοξενούν ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία τούρκοι χάκερ, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς», υποστηρίζουν ότι πραγματοποίησαν κυβερνοοεπίθεση στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά, τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μια μέρα θα επαναληφθεί» αναφέρουν στα μηνύματά τους οι χάκερ στο διαδίκτυο, προαναγγέλλοντας μάλιστα επιθέσεις και σε ελληνικά ΜΜΕ «αν συνεχίσει την ίδια τακτική η ελληνική κυβέρνηση».

Από την πλευρά της, η Αθήνα διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς, με πηγές τους υπουργείου Εξωτερικών να υπογραμμίζουν πως η ιστοσελίδα όσο και τα mail του ΥΠΕΞ ουδέποτε έπαψαν να λειτουργούν.

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι διαβεβαιώνουν πως αν ποτέ συμβεί κάτι, αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr