Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα: Ποιοι και ποιες γιορτάζουν σήμερα

Χριστούγεννα: Ποιοι και ποιες γιορτάζουν σήμερα

Σε ποιους και σε ποιες πρέπει να πείτε «χρόνια πολλά»

Δεν είναι λίγες οι χώρες σε όλον τον κόσμο που έχουν αναγνωρίσει τα Χριστούγεννα ως εθνική αργία, ενώ είναι και η μόνη κοινή επίσημη αργία σε όλους τους λιμένες του κόσμου.

Στις κυρίως χριστιανικές χώρες, τα Χριστούγεννα είναι η σημαντικότερη οικονομικά περίοδος διακοπών του έτους και επίσης γιορτάζονται ως κοσμικές διακοπές σε πολλές χώρες με μικρούς χριστιανικούς πληθυσμούς.

Τα Χριστούγεννα χαρακτηρίζονται ως επί το πλείστον από την ανταλλαγή δώρων στους κόλπους των οικογενειών και από τα δώρα που φέρνει ο Άγιος Βασίλης (για τους ορθόδοξους) ή Santa Claus (για το Δυτικό κόσμο), ένας μεγάλος εύθυμος άντρας με μια άσπρη γενειάδα.

Οι τοπικές και περιφερειακές παραδόσεις των Χριστουγέννων είναι ακόμα πιο πλούσιες και ποικίλες παρά τη μεγάλη επιρροή των αμερικανικών ή βρετανικών χριστουγεννιάτικων μοτίβων που διαδίδονται μέσω της λογοτεχνίας, της τηλεόρασης και άλλων μέσων.

Βεβαίως, κάποιοι έχουν και την τιμητική τους αυτήν την ξεχωριστή μέρα.

Συγκεκριμένα, σήμερα 25 Δεκεμβρίου γιορτάζουν σύμφωνα με την Εκκλησία οι ακόλουθοι: Γκασπάρ, Γκάσπαρος, Εμμανουέλα, Εμμανουέλλα, Μανουέλα, Μανωλία, Μανώλα, Έμμα, Μανώλια, Μανώλα, Εμμανουηλία, Εμμανουήλ (μόνο Κρήτη), Μανώλης, Μανωλιός, Μανώλας, Μανόλης, Μανουήλ, Μάνος, Μανούσος, Μανουσάκης, Μανουσάκι, Μελχιώρ, Μελχιόρ, Μπαλταζάρ, Μπαλτασάρ, Χρήστος, Χριστός, Κρίστης, Χριστίνα, Χριστιάνα, Κριστιάνα, Χρίστα, Κρίστα, Χρίστη, Κρίστη, Χριστόλη, Χρυσαυγή, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσούλα, Σήλια, Βηθλεέμ, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024