Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «αγκάθια» για την κυβέρνηση στο δρόμο προς τις κάλπες

Τα «αγκάθια» για την κυβέρνηση στο δρόμο προς τις κάλπες

Tο κυβερνών κόμμα βλέπει να διαμορφώνεται στις δημοσκοπήσεις μία διαφορά που ξεπερνά τις 10 ποσοστιαίες μονάδες με το κόμμα της ΝΔ

Εν μέσω μίας ακατάσχετης παροχολογίας με στόχο να βάλουν… φρένο στη δημοσκοπική κατρακύλα της κυβέρνησης ,  υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τάζουν τα πάντα χωρίς να υπολογίζουν το δημοσιονομικό κόστος και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρχουν για την Οικονομία.

Το Μαξίμου, έχει μπροστά του την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να συγκεντρώσει στη «λίστα των προθύμων» 151 βουλευτές. Την ίδια στιγμή θεωρείται βέβαιο ότι η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει το «όπλο» της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα και κυρίως τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και τον… Μακεδονομάχο Πάνο Καμμένο ο οποίος το παίζει εκ του ασφαλούς υπερασπιστής των εθνικών θεμάτων.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα για την κυβέρνηση, το κυβερνών κόμμα βλέπει να διαμορφώνεται στις δημοσκοπήσεις μία διαφορά που ξεπερνά τις 10 ποσοστιαίες μονάδες με το κόμμα της ΝΔ. Δεν είναι όμως μόνο η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τελευταίας δημοσκόπησης της pulse στην οποία αποτυπώνεται ότι το 63% των πολιτών θεωρούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση (41% λένε σίγουρα λάθος και 22% μάλλον σε λάθος), ενώ μόλις το 27% σε σωστή (15% λένε μάλλον σωστή και 12% σωστή).

Μάλιστα σχεδόν 1 στους 3 απάντησαν ότι θα πραγματοποιηθούν εκλογές πριν φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή ενώ σχεδόν 1 στους 2 φοβάται ότι το 2019 θα συνοδευτεί από καινούργια οικονομική κρίση ή προβλήματα.

Τα αδιέξοδα του Μαξίμου και το σκάνδαλο ΔΕΠΑ

Το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, η εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη και  τα αναπάντητα ερωτήματα από την κυβέρνηση, έχουν δημιουργήσει μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση και την ηθική της… πρώτης φοράς Αριστερά.  Το κεντρικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ που θα ακολουθήσουν υπουργοί και βουλευτές το επόμενο διάστημα για τον Πετσίτη είναι πως «Είναι ασήμαντος, ένας από τους πολλούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που βοήθησαν το 2015».

Ένας άνθρωπος που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου ενώ στην κυβέρνηση μιλούν για συμπτώσεις σχολιάζοντας τη σύνδεση Πετσίτη με τη ΔΕΠΑ και την ELFE του Λ. Λαυρεντιάδη.

Προ των πυλών ανασχηματισμός

Το γεγονός ότι τόσο η Κατερίνα Νοτοπούλου και όσο και ο Νάσος Ηλιόπουλος θα διεκδικήσουν τους δήμους Θεσσαλονίκης και Αθήνας, ανοίγει το δρόμο το επόμενο διάστημα για ανασχηματισμό. Μάλιστα δεν θα πρέπει να αγνοούμε ότι – αν τηρήσει τη δέσμευσή του ο Πάνος Καμμένος – οι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα παραιτηθούν και θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024