Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών

Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η διήμερη επίσκεψη Μέρκελ που προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο στην Αθήνα

Μπορεί προεκλογικά για τον πρωθυπουργό η γερμανίδα καγκελάριος να αποτελούσε «κόκκινο» πανί για τον πρωθυπουργό, ωστόσο από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της αριστεράς.

Η διήμερη επίσκεψη Μέρκελ που προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο στην Αθήνα γίνεται σε μία χρονική συγκυρία όπου η ΠΓΔΜ ετοιμάζει να ολοκληρώσει τις συνταγματικές αλλαγές και η Ελλάδα προετοιμάζεται για να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 10 – 11 Ιανουαρίου.

Κατά την επίσκεψή της η Γερμανίδα καγκελάριος ενδέχεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βασικός στόχος είναι να δοθεί, σύμφωνα με πηγές στο Βερολίνο, ένα θετικό μήνυμα μετά την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Οπως αναφέρεται σε άρθρο στην «Καθημερινή της Κυριακής» (23/12), η επιλογή της ημερομηνίας για την επίσκεψη της Μέρκελ δεν είναι τυχαία, καθώς λίγες ημέρες αργότερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με την κυβέρνηση Ζάεφ να έχει ολοκληρώσει την προβλεπόμενη συνταγματική αναθεώρηση, η συμφωνία των Πρεσπών θα πάρει τον δρόμο για την ελληνική Βουλή.

Στην εποχή της… επαναστατικής περιόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενθουσιάζοντας το αριστερό ακροατήριο έλεγε: «Go back κ. Μέρκελ, Go back κ.Σόιμπλε, Go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο».

Δεν έμεινε όμως στην ιστορία μόνο  η ατάκα Τσίπρα αλλά και η στενή σχέση που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός με την κ. Μέρκελ τα επόμενα χρόνια .

Είναι βέβαιο, πως αν επιβεβαιωθεί η επίσκεψη της Μέρκελ θα επιχειρήσει για μία ακόμη φορά να πιέσει την Ελλάδα στην κατεύθυνση της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024