«Σκωτσέζικο ντους» για τους ταξιδιώτες του αεροδρομίου Γκάτγουικ, το οποίο ενώ δόθηκε προς χρήση την Παρασκευή το πρωί, ξανάκλεισε στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα( 7 ώρα Ελλάδος), μετά την εμφάνιση νέων drone και άνοιξε ξανά σχεδόν δύο ώρες μετά, αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ασφαλείας των βρετανικών αρχών.

Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου έκλεισε και πάλι τον διάδρομο αποπροσγειώσεων απόψε, μετά από αναφορές ότι εθεάθη ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάει.

Αρχικά ανακοινώθηκε πως ακυρώθηκαν όλες οι βραδινές πτήσεις για λόγους ασφαλείας, ενώ ξεκίνησε εκ νέου η επιχείρηση για τον εντοπισμό του ή των ατόμων που πετούν τα drone, προκαλώντας και πάλι το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του αερολιμένα είχε δηλώσει πως οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ανεστάλησαν για προληπτικούς λόγους έως ότου να διερευνηθεί η υπόθεση, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, ακυρώθηκαν όλες οι βραδινές πτήσεις για λόγους ασφαλείας, ενώ ξεκίνησε εκ νέου η επιχείρηση για τον εντοπισμό του ή των ατόμων που πετούν τα drone, προκαλώντας το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Αεροσκάφη που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο εκτελούσαν κύκλους καθώς δεν είχαν λάβει άδεια προσγείωσης.

Το drone εθεάθη γύρω στις 19:10 ώρα Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται πως ο δεύτερος μεγαλύτερος αερολιμένας της πρωτεύουσας της Αγγλίας, παρέμενε ανενεργός από το βράδυ της Τετάρτης έως το πρωί της Παρασκευής λόγω πτήσεων drones κοντά στον διάδρομο.

Περισσότεροι από 100.000 ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν λόγω των προβλημάτων του προηγούμενου διημέρου, στο μέσο της εορταστικής περιόδου.

Οι ύποπτοι

Σύμφωνα πάντα με βρετανικά ΜΜΕ, η αστυνομία κάνει λόγο για έναν μόνο ύποπτο.

Παρ’ολα αυτά τις τελευταίες 48 ώρες που εξελίσσεται η συγκεκριμένη υπόθεση στο Gatwick, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν κάποιον πιθανό δράστη, συνεπώς ούτε και να προχωρήσουν σε κάποια σύλληψη και να προχωρήσουν σε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Τόσο η αστυνομία, όσο και η MI5 παρακολουθούν στενά την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος πιστεύεται πως είναι «μοναχικός λύκος», ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις πως σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Δεν αποκλείουν, ωστόσο, να πρόκειται για ακτιβιστική ομάδα, που διαμαρτύρεται για την κλιματική αλλαγή εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Στιβ Μπάρι, δήλωσε ότι υπάρχει μία λίστα με υπόπτους, ενώ στην υπόθεση έχουν εμπλακεί οι καλύτεροι ερευνητές της υπηρεσίας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας