Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: Τα Drone επέστρεψαν - Κλειστό και πάλι το Γκάτγουικ

Λονδίνο: Τα Drone επέστρεψαν – Κλειστό και πάλι το Γκάτγουικ

Ανεστάλησαν και πάλι οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, μετά τις νέες πληροφορίες για εντοπισμό ενός ακόμα ύποπτου drone

Ανεστάλησαν και πάλι οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, μετά τις νέες πληροφορίες για εντοπισμό ενός ακόμα ύποπτου drone.

Το νέο αυτό κλείσιμο έρχεται 11 ώρες αφότου το αεροδρόμιο άρχισε και πάλι να εξυπηρετεί ταξιδιώτες.

Εκπρόσωπος του αερολιμένα δήλωσε πως οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ανεστάλησαν για προληπτικούς λόγους έως ότου να διερευνηθεί η υπόθεση, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, ακυρώθηκαν όλες οι βραδινές πτήσεις για λόγους ασφαλείας, ενώ ξεκίνησε εκ νέου η επιχείρηση για τον εντοπισμό του ή των ατόμων που πετούν τα drone, προκαλώντας το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Αεροσκάφη που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο εκτελούν κύκλους καθώς δεν έχουν λάβει άδεια προσγείωσης.

Το drone εθεάθη γύρω στις 19:10 ώρα Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται πως ο δεύτερος μεγαλύτερος αερολιμένας της πρωτεύουσας της Αγγλίας, παρέμενε ανενεργός από το βράδυ της Τετάρτης έως το πρωί της Παρασκευής λόγω πτήσεων drones κοντά στον διάδρομο.

Περισσότεροι από 100.000 ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν λόγω των προβλημάτων του προηγούμενου διημέρου, στο μέσο της εορταστικής περιόδου.

Οι ύποπτοι

Σύμφωνα πάντα με βρετανικά ΜΜΕ, η αστυνομία κάνει λόγο για έναν μόνο ύποπτο.

Παρ’ολα αυτά τις τελευταίες 48 ώρες που εξελίσσεται η συγκεκριμένη υπόθεση στο Gatwick, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν κάποιον πιθανό δράστη, συνεπώς ούτε και να προχωρήσουν σε κάποια σύλληψη και να προχωρήσουν σε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Τόσο η αστυνομία, όσο και η MI5 παρακολουθούν στενά την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος πιστεύεται πως είναι «μοναχικός λύκος», ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις πως σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Δεν αποκλείουν, ωστόσο, να πρόκειται για ακτιβιστική ομάδα, που διαμαρτύρεται για την κλιματική αλλαγή εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Στιβ Μπάρι, δήλωσε ότι υπάρχει μία λίστα με υπόπτους, ενώ στην υπόθεση έχουν εμπλακεί οι καλύτεροι ερευνητές της υπηρεσίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024