Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με φόντο την τουρκική προκλητικότητα

Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με φόντο την τουρκική προκλητικότητα

Το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί και θα συνέλθει υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο

Στον απόηχο της τουρκικής προκλητικότητας που έχει χτυπήσει «κόκκινο» το τελευταίο 24ωρο, συγκαλείται το πρωί της Παρασκευής εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής χωρίς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στο Βελιγράδι για την Τετραμερή Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας.

Το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί και θα συνέλθει υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά. Το θέμα όμως που θα κυριαρχήσει είναι το ρεσιτάλ προκλητικότητας από την πλευρά των τούρκων αξιωματούχων αλλά και των υπερπτήσεων που σημειώθηκαν χθες στο Αιγαίο από τουρκικά F-16.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, έσπασαν κάθε ρεκόρ οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας στο Αιγαίο από τουρκικά αεροπλάνα φτάνοντας συνολικά τις 110.

Συγκεκριμένα στις παραβιάσεις συμμετείχαν 35 τουρκικά αεροσκάφη. Οι σχηματισμοί ήταν 16 (15 x 2 F-16 & 2 F-4), ενώ σημειώθηκαν και 6 εικονικές αερομαχίες (εμπλοκές). Επίσης, οι 16 παραβιάσεις ήταν από κατασκοπευτικά CN 235.

H προκλητική δραστηριότητα των τουρκικών αεροσκαφών σημειώθηκε στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ από τις 110 παραβιάσεις οι δέκα ήταν υπερπτήσεις σε Καστελόριζο, Παναγιά, Οινούσσες, Ρω.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ απαντώντας χθες, στις δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολακη ότι «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσει η Ελλάδα» ο κ. Ακάρ, ανέφερε ότι η Τουρκία έχει «λάβει τα μέτρα της» προκειμένου να μην επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

 «Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη «γαλάζια πατρίδα μας»… Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας» ανέφερε ο τούρκος υπουργός συνεχίζοντας το μπαράζ προκλητικότητας.

Στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, θα δώσει το παρών εκπροσωπώντας τη ΝΔ και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024