Reuters : Προετοιμάζει δυο εκδόσεις ομολόγων η Ελλάδα για το 2019
Δυο τουλάχιστον εκδόσεις ομολόγων σχεδιάζει η Ελλάδα για το 2019 στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της για την επόμενη χρονιά.
«Θα είναι πιθανότατα ένα μεσοπρόθεσμο ομόλογο και μια δεύτερη βραχυπρόθεσμη έκδοση» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο.
Η Ελλάδα διαθέτει αρκετή ρευστότητα, σημειώνει το Reuters, για την αποπληρωμή δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ, τα οποία λήγουν τον επόμενο χρόνο, αλλά επιδιώκει να καταδείξει πως απολαύει της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών ομολόγων.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δεν αποκάλυψε το ύψος του ποσού που σχεδιάζει να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών από τις αγορές την επόμενη χρονιά, ενώ δεύτερος αξιωματούχος ανέφερε πως οι συνθήκες στις αγορές θα επηρεάσουν την πιθανή διάρκεια των ομολόγων που προγραμματίζεται να εκδοθούν το 2019.
- Η Νιγηρία παρείχε τις πληροφορίες στις ΗΠΑ για την επίθεση – Θα ακολουθήσουν κι άλλα πλήγματα, λέει ο ΥΠΕΞ
- IFFHS: Ο Τουρπέν καλύτερος διαιτητής του 2025 (pics)
- Επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Παρισιού – Τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν
- Μυστήριο με την εξαφάνιση του 45χρονου διοικητή της Πυροσβεστικής – Συνεχίζονται οι έρευνες
- Με ιστορικό γκολ του Σαλάχ, η Αίγυπτος νίκησε τη Νότιο Αφρική (1-0)
- Μπλόκα: Συσκέψεις σε όλη τη χώρα από τους αγρότες – Το κρίσιμο ραντεβού στη Νίκαια







