Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προειδοποίηση Πούτιν για παγκόσμια πυρηνική καταστροφή

Προειδοποίηση Πούτιν για παγκόσμια πυρηνική καταστροφή

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, ότι «είναι σωστό να μην υποτιμάμε την απειλή πυρηνικού πολέμου», ενώ πρόσθεσε, ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις επιπτώσεις , που θα επέφερε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη πυρηνικών δυνάμεων μεσαίας εμβέλειας (INF) του 1987.

Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου την Πέμπτη. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τους φόβους του για ενδεχόμενη καταστροφή του πλανήτη από έναν πυρηνικό πόλεμο.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, ότι «είναι σωστό να μην υποτιμάμε την απειλή πυρηνικού πολέμου», ενώ πρόσθεσε, ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις επιπτώσεις , που θα επέφερε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη πυρηνικών δυνάμεων μεσαίας εμβέλειας (INF) του 1987.

Ανέφερε μάλιστα ότι η μείωση του κατώτατου ορίου για τη χρήση πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε «παγκόσμια καταστροφή», ενώ εναπόθεσε τις ελπίδες του στο ότι «θα επικρατήσει η κοινή λογική».

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει να αποσυρθούν από τη συνθήκη INF, ισχυριζόμενοι ότι οι νέοι ρώσικοι πύραυλοι, «Novator 9M729» ή «SSC-8», κατά το ΝΑΤΟ, την παραβιάζουν, αφού η ίδια απαγορεύει εκατέρωθεν την τοποθέτηση πυραύλων μικρής και μεσαίας εμβέλειας σε ευρωπαϊκές βάσεις.

Η Ρωσία από την άλλη ισχυρίζεται ότι η εμβέλεια των πυραύλων τους αποκλείει από τη συνθήκη και ότι είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με όσα προβλέπει η συνθήκη. Προηγουμένως είχε μάλιστα δεχτεί τελεσίγραφο 60 ημερών από της ΗΠΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να συμμορφωθεί με τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024