«Στρατηγική ψυχραιμία» συνιστά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο των νέων τουρκικών προκλήσεων

«Στρατηγική ψυχραιμία» συνιστά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο των νέων τουρκικών προκλήσεων.

Κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του, «Η  Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας – Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος», ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αυξημένη ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που οφείλεται στα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία», σημειώνοντας πως απαιτείται από την πλευρά μας «σταθερότητα βεβαίως στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και εκτίμηση των πραγματικών λόγων για τους οποίους συμβαίνει το καθετί».

Αναλυτικά η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου

«Εδώ και πολύ καιρό τώρα έχουμε μια αυξημένη ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που οφείλεται στα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία. Και στο εσωτερικό της και στην άλλη πλευρά των συνόρων. Σε σχέση κυρίως με τις κουρδικές δυνάμεις, τη γραμμή των συνόρων της με τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν. Άρα χρειάζεται από την πλευρά μας στρατηγική ψυχραιμία. Σταθερότητα βεβαίως στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και εκτίμηση των πραγματικών λόγων για τους οποίους συμβαίνει το καθετί».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr