Αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και η αγορά ήδη κινείται σε ανάλογους ρυθμούς, με το εορταστικό ωράριο να έχει ήδη ξεκινήσει από τις 20 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό οι «ράμπο» της εφορίας «ξεχύνονται» στους δρόμους όπου ξεκινούν έλεγχοι στη Χριστουγεννιάτικη αγορά.

Στους παραβάτες τα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να επιβάλουν βαριά πρόστιμα, καθώς στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο συμπεριλήφθηκε «καμπάνα» 500 ευρώ ανά έλεγχο, για όσους εκδίδουν αποδείξεις από αδήλωτους φορολογικούς μηχανισμούς, κοινώς από ταμειακές- «μαϊμού».

Οι έλεγχοι θα στραφούν σε εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, αλλά και νυχτερινές πίστες, θα δεχθούν επισκέψεις από κλιμάκια εφοριακών. Στο στόχαστρο μπαίνουν, επίσης, ξενοδοχεία και πανσιόν, όχι μόνο στα γνωστά χειμερινά θέρετρα της Περιφέρειας, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας ή μεγάλων πόλεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εφαρμοστεί η τακτική, που απέδωσε καρπούς και το περασμένο και το περσινό καλοκαίρι.

Έτσι, μέσω των ειδικών ηλεκτρονικών σελίδων, που γίνονται κρατήσεις, αλλά και με τηλεφωνικές επαφές ως πελάτες, εφοριακοί θα ελέγχουν την πληρότητα των μονάδων και τις μέσες τιμές δωματίων.

Στην επόμενη φάση, είτε θα γίνονται επιτόπιοι προληπτικοί έλεγχοι είτε αυτά τα ενδεικτικά στοιχεία θα διασταυρώνονται με τις δηλώσεις ΦΠΑ, προκειμένου να εντοπίζονται σημαντικές αποκλίσεις, που αποτελούν ένδειξη φοροδιαφυγής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο