Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πηγές ΝΔ για Βούτση : Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη

Πηγές ΝΔ για Βούτση : Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη

Το έντονο επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ τους χθες στη Βουλή, προκάλεσε ιδιαίτερα έντονη ενόχληση στην Πειραιώς σχετικά με τον τρόπο που ο πρόεδρος της Βουλής ασκεί τις αρμοδιότητές του και αναθέρμανε τις συζητήσεις για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εις βάρος του

Πράξη δεύτερη σήμερα για την διαμάχη μεταξύ του Νίκου Βούτση και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το έντονο επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ τους χθες στη Βουλή, προκάλεσε ιδιαίτερα έντονη ενόχληση στην Πειραιώς σχετικά με τον τρόπο που ο πρόεδρος της Βουλής ασκεί τις αρμοδιότητές του και αναθέρμανε τις συζητήσεις για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εις βάρος του.

Στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο κ. Βούτσης έθεσε το θέμα των διαρροών της ΝΔ εναντίον του, και αμέσως μετά μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για τεχνικές εντάσεων και όξυνσης προσθέτοντας πως «αν υπάρχει διάθεση από οποιαδήποτε πλευρά, υπάρχει η διαδικασία του Συντάγματος και μπορεί άνετα να κινηθεί. Όλα τα άλλα και μάλιστα με διαρροές, επιβαρύνουν το κλίμα και δεν επιτρέπουν την επίλυση ζητημάτων που υπάρχουν».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση κύκλων της Πειραιώς που φρόντισαν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στον πρόεδρο της Βουλής: «Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ο κ. Βούτσης έλαβε χθες ένα σαφές μήνυμα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Οι πράξεις του θα δείξουν αν το κατάλαβε» αναφέρουν πηγές της Πειραιώς.

Βούτσης, ο αρνητικός πρωταγωνιστής

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή της συζήτησης του προϋπολογισμού εξελίχθηκε χθες ο Νίκος Βούτσης. Αφορμή για την ένταση ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχόλιο που έκανε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Αν είστε κουρασμένη να βγείτε έξω» της είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Βούτσης αντέδρασε με οξύ ύφος λέγοντας στον κ. Μητσοτάκη: «Εγώ προεδρεύω και όχι εσείς», μια παρατήρηση που ανέβασε τους τόνους.

«Δεν δέχομαι υποδείξεις κ. πρόεδρε. Να κάνετε καλά τη δουλειά σας. Αν δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη θα το κάνω εγώ» απάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι ο κ.Βούτσης δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να δέχεστε υποδείξεις από τον πρόεδρο. Αφήστε αυτό το ύφος» συνέχισε ο Νίκος Βούτσης.

«Δεν θα μου υψώνετε τον τόνο της φωνής σας» του ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντάς του σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους: «Κάντε τη δουλειά σας αλλιώς κατεβείτε από την έδρα. Αρκετά πια».

«Αυτόν τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αλλού» συνέχισε την κόντρα ο πρόεδρος της Βουλής.

Στη ΝΔ τονίζουν ότι το χθεσινό περιστατικό είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα, καθώς θεωρούν ότι ο Ν. Βούτσης συστηματικά τηρεί στάση προκλητικά μεροληπτική εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραβιάζοντας κατάφωρα τον θεσμικό ρόλο του που επιβάλει να κρατά ίσες αποστάσεις.. «Ο κ. Βούτσης πολύ συχνά συγχέει το ρόλο του βαρόνου του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνον του πρόεδρου του Βουλής», αναφέρουν με νόημα πηγές της ΝΔ.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024