Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουτράκι, ένας πρώτης τάξεως γαστρονομικός προορισμός

Λουτράκι, ένας πρώτης τάξεως γαστρονομικός προορισμός

Το Λουτράκι, που είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών

Σε απόσταση μόλις μίας ώρας από την Αθήνα, το Λουτράκι αποτελεί και στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων έναν πρώτης τάξεως γαστρονομικό προορισμό, που είναι σε θέση να ικανοποιήσει ακόμη και τους πλέον απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Κορινθίας προσφέρει στους επισκέπτες μια μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών, καθώς διαθέτει εστιατόρια και ταβέρνες για όλα τα γούστα, ενώ παράγει ποιοτικά προϊόντα, όπως ζυμαρικά, ελαιόλαδο, λουκούμια και σοκολάτα.

Την πρώτη θέση στη λίστα των παραδοσιακών τοπικών συνταγών κατέχει ασφαλώς η ντρέδουρα, γλύκισμα με κορινθιακή σταφίδα, χειροποίητο φύλλο, ντόπιο ελαιόλαδο, αμύγδαλο, μέλι, σουσάμι, κανέλα και γαρίφαλο. Η ντρέδουρα έλκει την καταγωγή της από το χωριό Περαχώρα, παράγεται δε αποκλειστικά στο Λουτράκι. Μάλιστα, λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, κάθε χρόνο, πραγματοποιείται στην Περαχώρα η Γιορτή της ντρέδουρας.

Το ελαιόλαδο που παράγεται στα Γεράνεια όρη είναι εξαιρετικά γευστικό και υψηλής διατροφικής αξίας, με ευεργετικές συνέπειες για την υγεία. Κάθε φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια της περιόδου παραγωγής του ελαιολάδου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, να συμμετάσχουν στο μάζεμα των καρπών της ελιάς και να δώσουν το «παρών» στα τοπικά ελαιοτριβεία.

Τα πολλά εστιατόρια, οι παραδοσιακές ταβέρνες, τα παραθαλάσσια ουζερί και οι ψαροταβέρνες, τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία στο Λουτράκι και τους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων υπόσχονται απολαυστικές γαστρονομικές εμπειρίες. Το γεύμα με θαλασσινά και ψάρι στην ακρογιαλιά μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με τις παραδοσιακές συνταγές στις ταβέρνες που βρίσκονται στα Γεράνεια όρη, στα χωριά Περαχώρα και Πίσια, κι όλα αυτά πάντα με τη συνοδεία του περίφημου νερού Λουτρακίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τοπικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου παράγονται μοναδικής ποιότητας λουκούμια, σοκολάτα και χυλοπίτες, κρασί, αλλά και ελληνικός εσπρέσο.

Τέλος, στο πρόγραμμα των οργανωμένων γκρουπ που επισκέπτονται το Λουτράκι περιλαμβάνονται μαθήματα μαγειρικής, επισκέψεις στις παραγωγικές μονάδες της περιοχής, γαστρονομικές και οινικές εκδρομές σε κοντινές περιοχές.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024