Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναστασιάδης : Όχι σε εκ περιτροπής προεδρία αν δεν λυθούν άλλα ζητήματα

Αναστασιάδης : Όχι σε εκ περιτροπής προεδρία αν δεν λυθούν άλλα ζητήματα

Ο πρόεδρος της Κύπρου τόνισε πως διακύβευμα για τον ίδιο στο κυπριακό «αποτελεί το να υπάρξει ένα βιώσιμο λειτουργικό κράτος και όχι ένα μόρφωμα που θα ενέχει κινδύνους κατάρρευσης την επόμενη μέρα»

Το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας έκλεισε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OMEGA TV, τονίζοντας πως δεν θα προχωρήσει αν δεν λυθούν άλλα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργικότητα του κράτους. Υπογράμμισε πως διακύβευμα για τον ίδιο στο κυπριακό «αποτελεί το να υπάρξει ένα βιώσιμο λειτουργικό κράτος και όχι ένα μόρφωμα που θα ενέχει κινδύνους κατάρρευσης την επόμενη μέρα».

«Στόχος μου είναι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και να επιτευχθεί επανένωση, μέσω ενός σχήματος που έχουν ακολουθήσει όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, ενώ σχετικά με την εισήγησή του για αποκεντρωμένη ομοσπονδία σημείωσε ότι αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ανησυχίες και να αποτρέψει δυσκολίες. Απαντώντας σε αυτούς που επιμένουν στην ισχυρή κυβέρνηση, είπε: «Κάνετε ισχυρή κεντρική κυβέρνηση για να μη λειτουργεί το κράτος και να καταρρεύσει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή τους τόνισε πως «σε ένα χρόνο η Κύπρος θα ήταν αγνώριστη από πλευράς πληθυσμιακής σύνθεσης και αναλογίας, αν δεχόταν εγγυήσεις, μόνιμη παραμονή στρατού και την αποδοχή ίσως μεταχείρισης πολιτών από Ελλάδα και Τουρκία».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024