Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προϋπολογισμός : Δεν ψήφισε τις απόρρητες δαπάνες υπουργείων ο Κοτζιάς

Προϋπολογισμός : Δεν ψήφισε τις απόρρητες δαπάνες υπουργείων ο Κοτζιάς

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, παρότι ψήφισε «ναι» στον σύνολο του προϋπολογισμού, καταψήφισε τις απόρρητες δαπάνες όσων υπουργείων δεν ελέγχονται από τη Βουλή

Κατά των απόρρητων δαπανών, πλην αυτών του υπουργείου Εξωτερικών, τάχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, παρότι ψήφισε «ναι» στον σύνολο του προϋπολογισμού, καταψήφισε τις απόρρητες δαπάνες όσων υπουργείων δεν ελέγχονται από τη Βουλή.

«Όπως έχω δηλώσει ψηφίζω σε όλα «ναι» στον προϋπολογισμό, εκτός από τις απόρρητες δαπάνες που δεν περνάνε από τη Βουλή. Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τη θέση, όπως οι απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, περνάνε από τη Βουλή, να περνάνε όλες από τη Βουλή» δήλωσε κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, εγκρίθηκε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 με 154 ψήφους.

Η συζήτηση που προηγήθηκε κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εντάσεις, υψηλοί τόνοι και διαπληκτισμοί συνέθεσαν για μία ακόμη φορά ένα εκρηκτικό σκηνικό, στο οποίο κυριάρχησαν τόσο τα εθνικά θέματα όσο και η κατάσταση στην οικονομία. Όπως ήταν αναμενόμενο, από τη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείψει η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, με τους Αλ. Τσίπρα – Κ. Μητσοτάκη να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024