Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κίτρινα γιλέκα»: Την εφαρμογή των παραχωρήσεων επισπεύδει η κυβέρνηση Μακρόν

«Κίτρινα γιλέκα»: Την εφαρμογή των παραχωρήσεων επισπεύδει η κυβέρνηση Μακρόν

Ρυθμούς για την υιοθέτηση των παραχωρήσεων Μακρόν φαίνεται πως ανεβάζει η γαλλική κυβέρνηση, εντείνοντας τις προσπάθειες για τερματισμό των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων»

Την εφαρμογή των φορολογικών περικοπών και της αύξησης του κατώτατου μισθού φέρεται να επιταχύνει η γαλλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στις διαδηλώσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» που τον τελευταίο μήνα κλυδωνίζουν την κυβέρνηση Μακρόν.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τα μέτρα που προανήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος εν μέσω του γενικευμένου κλίματος διαμαρτυρίας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία, καθώς από τα μέσα Νοεμβρίου οι διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους, προκαλώντας συχνά επεισόδια, αλλά και σημαντικό πλήγμα για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι παραχωρήσεις του Μακρόν θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη, προτού υποβληθούν στην Εθνική Συνέλευση και στη Γερουσία για να περάσουν από ψηφοφορία πριν από τα Χριστούγεννα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να αποσύρει τα οδοφράγματα σε κυκλικούς κόμβους και στους αυτοκινητόδρομους.

Όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, οκτώ άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των διαδηλώσεων και πολλά ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Στις διαδηλώσεις του Σαββάτου συμμετείχαν περίπου 66.000 άτομα, περίπου το ήμισυ των ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους την προηγούμενη εβδομάδα, με πολύ λιγότερα επεισόδια βίας και βανδαλισμών στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις.

Σε συνέντευξή του στην «Les Echos», ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρντ Φιλίπ, προχώρησε σε μια παραδοχή, προσπαθώντας και εκείνος από την πλευρά του να εκτονώσει τις εντάσεις: «Έχουμε κάνει λάθη, δεν έχουμε ακούσει αρκετά για τον γαλλικό λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024