Πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (Drone) τύπου ΤΒ12, αλλά (για πρώτη φορά) οπλισμένου με πυραύλους  αέρος- αέρος και αέρος- επιφανείας πάνω από τα Δαρδανέλια την Κυριακή (ημέρα αργίας) ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευής τους, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρός του τούρκου Προέδρου Ταγιπ Ερντογάν

Πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (Drone) τύπου ΤΒ12, αλλά (για πρώτη φορά) οπλισμένου με πυραύλους  αέρος- αέρος και αέρος- επιφανείας πάνω από τα Δαρδανέλια την Κυριακή (ημέρα αργίας) ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευής τους, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρός του τούρκου Προέδρου Ταγιπ Ερντογάν.

«Το μη επανδρωμένο ΤΒ12 των πολεμικών μας δυνάμεων ξεκίνησε τα καθήκοντά του», ανακοίνωσε ο Μπαιρακτάρ.

Η τουρκική εφημερίδα «Βατάν» υπενθυμίζει ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από τις δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στο Ντάλαμαν και είχαν τότε τεθεί σε συναγερμό οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με τα F16 να το ακολουθούν.

Τώρα αναμένεται να ενοχλήσει και πάλι τους Έλληνες στα βόρεια, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με τo Sigmalive, αναφέρουν ότι το drone λειτουργεί με πετρέλαιο, μπορεί να πετάει 24 ώρες συνεχόμενα, αλλά το κόστος πτήσης ανά ώρα φτάνει τα 3.000 δολάρια, κόστος που θεωρείται φτηνό σε σχέση με το κόστος πτήσης ενός F-16.

Μία ώρα πτήσης ενός ελληνικού μαχητικού για να αναχαιτίσει ένα τουρκικό αεροσκάφος κοστίζει 150 χιλιάδες δολάρια. Όπως σχολιάζει και ο τουρκικός Τύπος, «η Τουρκία διασφάλισε να ελέγχει το Αιγαίο φτηνά».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr