Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ (φωτό)

Οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ (φωτό)

Σε δύο «γνώριμα» αλλά αυταυτοποίητα πρόσωπα στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ

Σε δύο «γνώριμα» αλλά αυταυτοποίητα πρόσωπα στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

Δύο διαφορετικά πρόσωπα πραγματοποίησαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τη βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της δευτέρας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της αντιτρομοκρατικής.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, από την ανάλυση ήχου και φωνής του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, προκύπτει ότι δύο ξεχωριστά πρόσωπα κάλεσαν την ιστοσελίδα zougla.gr και τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 με λίγα λεπτά διαφορά (01:55 το πρώτο τηλεφώνημα και 01:57 το δεύτερο), ενώ μάλιστα από τα στίγματα των τηλεφώνων φαίνεται ότι οι δύο κλήσεις έγιναν από το κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε μικρή απόσταση το ένα με το άλλο.

Όσον αφορά του υπόπτους η αντιτρομοκρατική στρέφεται στο παρελθόν και στην αναζήτηση υπόπτων. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία ενδέχεται να έχουν προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε το ΣΚΑΪ οι Αρχές στρέφονται και πάλι σε δύο οικεία πρόσωπα, τα οποία όμως παραμένουν αταυτοποίητα. Πρόκειται για τον «σγουρομάλλη» και τον «ξανθό». Είναι τα πρόσωπα «Τριαντόπουλος» ή «Παπαδόπουλος», σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων που είχαν βρεθεί σε οικία – γιάφκα στο κέντρο της πόλης το Νοέμβριο του 2017.

Το εν λόγω διαμέρισμα είχε νοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας», τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο στρατηγείο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Την ίδια στιγμή εξετάζονται δύο ακόμα άτομα, επίσης αταυτοποίητα, συνεργοί 30χρονου που είχε συλληφθεί στις 2 Οκτωβρίου 2014 όταν προσέγγισε γκαράζ στην περιοχή του Βύρωνα για να παραβάλει τη σχάρα οχήματος που είχε χρησιμοποιηθεί από τον «Επαναστατικό Αγώνα» για την παγίδευση του και την έκρηξη, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας στις 10 Μαρτίου του 2014.

Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα οι αντιτρομοκρατικές αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν για να ελέγξουν το κατά πόσο έχουν συμμετοχή στην επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

Πέντε με επτά άτομα στην ομάδα κρούσης

Την ίδια στιγμή η Αντιτρομοκρατική έχει καταλήξει στην ομάδα κρούσης και επικοινωνίας. Τρία τουλάχιστον άτομα βρίσκονταν στο αυτοκίνητο μαύρου χρώματος και μάρκας opel corsa, το οποίο βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα.

Ο ένας οδηγούσε, το δεύτερο άτομο κάλυπτε και ένα τρίτο τοποθέτησε το σακίδιο έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ.

Το αυτοκίνητο κατεγράφη από τις κάμερες να περνά μεταξύ 01:40-01:45, αφού έχει τοποθετηθεί η βόμβα στην Εθνάρχου Μακαρίου στο Νέο Φάληρο.

Οι δύο προαναφερθέντες «σγουρομάλλης» και«ξανθός» φέρεται να έκαναν τα τηλεφωνήματα, ενώ σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπήρχαν και άλλα δύο τουλάχιστον άτομα που αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης.

Συνολικά δηλαδή στην επιχείρηση μετείχαν τουλάχιστον πέντε με επτά άτομα.

Αναζητείται δεύτερο όχημα

Τέλος οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται επίσης και σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο στο οποίο φέρεται να επιβιβάστηκαν οι δράστες μόλις έκαψαν το πρώτο όχημα διαφυγής τους, στα Ανω Πετράλωνα.

Οι αρχές κάνουν έρευνα πόρτα-πόρτα στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν από κάμερες ασφαλείας, υλικό που να βοηθά στον εντοπισμό του δεύτερου αυτοκινήτου διαφυγής των δραστών.

Σημειώνεται πως από τον αριθμό πλαισίου του opel corsa, δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη αν έχει δηλωθεί η κλοπή του και αν ναι, πότε και από πού.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024