Ένδειξη της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι υποδομές στην Ελλάδα αποτελεί το κλειστό γυμναστήριο του Πύργου, το οποίο πλημμύρισε το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ εφήβων ανάμεσα στη ΓΕΠ και την ΑΕ Βαρθολομιού. Από πολλά σημεία της οροφής άρχισε να περνά το νερό με ορμή και να πέφτει καταρρακτωδώς στο παρκέ, καταστρέφοντάς το. Το αν υπήρχε οροφή ή όχι ήταν το ίδιο και το αυτό, αφού όλο το νερό της βροχής κατέληγε στο χώρο του κεντρικού γηπέδου.

Όπως επισημαίνει ο ιστότοπος, από θαύμα δεν υπήρξε ατύχημα με τα παιδιά που αγωνίζονταν εκεί σε επίσημο παιχνίδι, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή την ώρα την στατική επάρκεια της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος κόστισε εκατομμύρια για να κατασκευαστεί. Σύμφωνα με το ilialive, το πρόβλημα με την στέγη και την εισρροή νερού είναι γνωστό στη δημοτική αρχή από το 2014.

«Αντί να επισκευαστεί η στέγη επιχειρήθηκε να κλείσει το γυμναστήριο και να απαγορευτεί η χρήση. Πέρασαν τέσσερα χρόνια, η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής φτάνει στο τέλος της και το κλειστό γυμναστήριο είναι σε χειρότερη κατάσταση και αναγκαστικά θα πρέπει να κλείσει για την ασφάλεια των αθλούμενων. Ιδιαίτερα όταν σε αυτό το χώρο καθημερινά βρίσκονται εκατοντάδες μικρά παιδιά» επισημαίνει το site.