Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Δεν έπεσε στη (Νταρουσά)φακα, αλλά προβλημάτισε

Παναθηναϊκός: Δεν έπεσε στη (Νταρουσά)φακα, αλλά προβλημάτισε

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τρεις σερί ήττες στη Euroleague, όμως χτύπησε εκ νέου το καμπανάκι στην αγχωτική επικράτηση επί της ουραγού Νταρουσάφα (75-67) στο ΟΑΚΑ

Μήνυμα ελήφθη… Ο Παναθηναϊκός δεν έπεσε μεν στη (Νταρουσά)φάκα, αλλά προβλημάτισε εκ νέου με την απόδοσή του και είναι σαφές ότι χτυπάει ξανά το καμπανάκι για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του.

Οι Πράσινοι τα βρήκαν μπαστούνια απέναντι στην ουραγό της κατάταξης, που κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με επίδοση 1-10, και εν τέλει επικράτησαν σε ένα απρόσμενο… ντέρμπι με 75-67.

Με αυτή τη νίκη έφτασαν στο 6-6 (έναντι 1-11 των Τούρκων), αλλά βάσει εμφάνισης δεν έδειξαν σημάδια ανάκαμψης.

Κέρδος αποτέλεσε τουλάχιστον η παρουσία του Ντίνου Μήτογλου που τα έκανε όλα στην καλύτερη εμφάνισή του στη διοργάνωση. Πέτυχε 20 πόντους, κατέβασε 6 ριμπάουντ και έβγαλε πολλές κρίσιμες άμυνες.

Παρ’ όλα αυτά για περίπου δεκαπέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι ήταν τραγικοί και παραλίγο να την… πατήσουν από μια ομάδα εμφανώς αδύναμη, η οποία δεν βρήκε στο τέλος τις λύσεις και το καθαρό μυαλό για να ολοκληρώσει την ανατροπή. Είναι ξεκάθαρο πως κανείς δεν θα πανηγυρίσει αυτή τη νίκη στο ΟΑΚΑ…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Τόμας σε θέση «τρία» και τον Παπαγιάννη σέντερ. Βρήκε λύσεις ωστόσο από τον Παππά και εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των Τούρκων παίρνοντας προβάδισμα με 15-6 στο 4’. Η είσοδος του Σαβάς όμως άλλαξε την ισορροπία μέσα στη ρακέτα, καθώς η άμυνα της Νταρουσάφακα έγινε πιο «σφιχτή», με τον Παναθηναϊκό να αστοχεί κάνοντας βιαστικές επιλογές.

Ετσι η «Νταρου» μείωσε σε 18-16 στο 8’ με τους φιλοξενουμένους να βγάζουν αρκετούς αιφνιδιασμούς και να δυσκολεύον τον Πασκουάλ και τους παίκτες του.

Ο Καταλανός πέρασε τρεις γκαρντ στο παρκέ (Λεκαβίτσιους, Καλάθη, Λάνγκφορντ) και ο Παναθηναϊκός άρχισε να λειτουργεί καλύτερα μια και οι Γκιστ, Λάσμε είχαν περισσότερη ενέργεια, βοηθώντας σημαντικά στα ριμπάουντ.

Το τέμπο έγινε πιο γρήγορο και οι πράσινοι πήραν διαφορά 11 πόντων (37-26 στο 18’) με τη Νταρουσάφακα πάντως να κάνει πολλά λάθη και να μην έχει αξιοπιστία στο σουτ της.

Ετσι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 43-32 και να έχει σαφώς το «πάνω χέρι» στην αναμέτρηση. Είναι χαρακτηριστικό πως και οι δυο ομάδες επεχείρησαν ελάχιστα τρίποντα (2/3 ο Παναθηναϊκός, 0/4 οι Τούρκοι), ενώ η Νταρουσάφακα είχε υπεροχή στα ριμπάουντ (17-10).

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε με τη Νταρουσάφακα να πηγαίνει το παιχνίδι στην επαφή και να ευστοχεί στις βολές με τον ΜακΚάλουμ εκμεταλλεύτηκε την τραγική εμφάνιση του Παναθηναϊκοί, που άρχισε να κάνει σουτ με κακές προϋποθέσεις, να χάνει ριμπάουντ και μονομαχίες και να παρουσιάζει άθλια εικόνα. Ετσι μείωσε σε 61-60 στο 31’ με τον Σαβάς.

Ο πανικός άρχισε να καταβάλλει τους πράσινους που έκαναν τρίποντα στον αιφνιδιασμό, να αστοχούν σε λέι απ και να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους! Μάλιστα οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 65-65 στο 35’ και το ΟΑΚΑ άρχισε να «μουρμουρίζει» για την άθλια εικόνα.

Κι εκεί που όλοι έψαχναν κάποιον για να κρατηθούν εμφανίστηκε ο Ντίνος Μήτογλου!

Ο νεαρός φόργουορντ ήταν… παντού στην άμυνα και συνέβαλε αποφασιστικά ώστε οι πράσινοι να βρουν ένα «σημείο αναφοράς» και να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους. Ετσι πήραν τα ριμπάουντ, βγήκαν στον αιφνιδιασμό και κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση με το τελικό 75-67 με επιμέρους σκορ 10-2.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ήταν άστοχοι σε κρίσιμα σουτ, ενώ δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις από την δυνατή άμυνα των αντιπάλων τους.

Από τον Παναθηναϊκό, που για 15’ ήταν τραγικός στο β΄μέρος οι Μήτογλου (20π., 6/7 διπ, 6ρ), Γκιστ (15π, 4/6 διπ, 5ρ) και Καλάθης (10π., 12ασ) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από τη μαχητική Νταρουσάφακα οι Ντάγκλας (15π), Ερικ (10π, 10ρ) και Μπράουν (10π.) διακρίθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-32, 57-53, 75-67

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024